Notícies
Foto: Arxiu
29 d'abril del 2021
La producció de residus aquesta Setmana Santa a Torredembarra va tornar als mateixos nivells del 2019
També s’ha observat un increment en el percentatge de reciclatge
La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra ha dut a terme un estudi comparatiu de les dades de producció de residus durant els dies de Setmana Santa que mostren com aquest 2021 es van generar prop de 300 tones (paper, vidre, envasos, orgànica i rebuig), una quantitat gairebé igual a la generada en el mateix període del 2019, a diferència de les 137 tones que es van produir l’any 2020, en ple confinament domiciliari per la Covid-19.

Les dades referents a producció comercial de residus de la Setmana Santa del 2019 i la del 2021 també són molt semblants. Tot i la limitació horària d'alguns sectors comercials, bars i restaurants, el cert és que s'ha generat una quantitat similar de vidre i matèria orgànica (7 t d’orgànica i 3 t de vidre) mentre que s'ha incrementat en una tona la generació de cartró comercial.

Amb les dades generals de Setmana Santa també s’ha observat un increment del percentatge de reciclatge de les fraccions abans esmentades, passant del 21,2 % el 2019 al 23,04 % el 2021, un increment que es justifica, principalment, per la consolidació del sistema de recollida porta a porta, àmpliament acceptat també per les persones usuàries de les segones residències.

Pel que fa a voluminosos, s’ha observat una disminució aquest 2021 (13,5 t) respecte a les 18 del 2019 (6 tones el 2020), tot i que s’ha recollit el mateix nombre de matalassos (50). Una dada que ha destacat molt és la de generació de poda, que, a més es multiplica per 3 en zones com Sant Jordi, Marítimes o Babilònia.

D’altra banda, des de la regidoria de Sostenibilitat, es destaca l'eficiència, aquesta Setmana Santa, en la recollida d'abocaments incívics al voltant dels contenidors per part de l'empresa adjudicatària del servei, després d’actuacions anteriors deficients. En aquest àmbit, els serveis tècnics municipals van dissenyar els equips d’emergència necessaris per a mantenir els voltants de les illes en bon estat.
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla