Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
30 de març del 2015
La regidoria d’Educació renova amb la Generalitat el conveni de col·laboració per a la realització del PTT
L’Ajuntament es fa càrrec del 50% de les despeses, que es destinen principalment a la contractació del personal tècnic
L’Ajuntament d’Altafulla ha renovat amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat el conveni de col·laboració per a la realització de Programes de Formació i Inserció en la modalitat de Pla de Transició al Treball (PTT). El ple de la corporació ha aprovat aquest dissabte el que esdevindrà el tercer curs que s’ofereixi al municipi en l’especialitat de Vivers i Jardins.

La regidora Eva Martínez ha explicat que l’objectiu d’aquest acord és reinserir, ja sigui en el món formatiu o en el laboral, aquells alumnes que han finalitzat l’ensenyament obligatori sense obtenir el títol de graduat en ESO.

El curs s’imparteix del setembre al juny, sota la formació de Mario Visa. Algunes de les tasques que els alumnes realitzen al llarg d’aquests mesos són construir un hort, podar arbres, plantar diferents espècies, muntar un sistema de reg, instal•lar travesses, arreglar murs de pedra seca, o enjardinar zones verdes. Les empreses que fins ara han col•laborat amb el projecte, a banda de l’Ajuntament d’Altafulla, han estat l’Ajuntament de la Nou de Gaià, L’Alzina, Càmping Caledònia, Hortet SL del Càmping L’Alba, Fulla 2004, Garden Center La Rasa, L’Associació Mediambiental La Sínia, Mas Pastorets, Mas Valent – Valent-Plant SL i Càmping Tamarit.

L’Ajuntament es fa càrrec del 50% de les despeses, que es destinen principalment a la contractació del personal tècnic. És el departament d’Ensenyament de la Generalitat el que dóna cobertura a l’altre 50%, destinat al tutor de les matèries comunes.

Els resultats obtinguts fins ara han estat molt favorables. Segons dades de la regidoria, s’ha aconseguit l’objectiu marcat amb el 90% del total d’alumnes que han format part del projecte. Un fet molt positiu, sobretot tenint en compte que a finals del 2014, les dades de l’atur juvenil es van situar en el 50%. Aquesta ha estat una prioritat de l’equip de govern com a “inversió de futur” per al jovent.
Eva Martínez, regidora d'Educació
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla