Notícies
28 de gener del 2016
La regidoria de Salut d’Altafulla intentarà traslladar la seu de l’ambulància de suport vital bàsic al Centre de Salut
Des de principis d’aquest mes de gener és l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents la que funciona com a seu provisional del nou servei
La regidoria de Salut de l’Ajuntament d’Altafulla treballa per traslladar la seu de l’ambulància de suport vital bàsic al Centre de Salut del municipi. Des de principis d’aquest mes de gener és l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents la que funciona com a seu del nou servei. Una mesura de caràcter provisional que han signat l’Ajuntament i l’empresa concessionària a través d’un conveni de cessió de l’espai. Una ubicació, però, que “no és la definitiva” ja que a partir de Setmana Santa les instal·lacions s’obren al públic. És la Xarxa Sanitària Santa Tecla, però, la que gestiona el Centre de Salut, de manera que és qui n’ha de permetre el trasllat. La regidora de Salut, Eva Martínez, espera arribar a una “bona entesa”.

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) va posar en marxa aquest nou servei d’ambulància urgent a finals del mes de desembre. Funciona de 9 del matí a 9 de la nit, sota la direcció de dos tècnics, i es fa càrrec de la prestació del servei sanitari urgent. És la primera vegada que Altafulla disposa d’un servei d’aquestes característiques al municipi durant 12 hores al dia. Fins ara les ambulàncies es traslladaven al municipi des del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Torredembarra, que a hores d’ara disposa d’una ambulància les 24 hores del dia. Eva Martínez ha explicat que disposar del nou servei suposa “un pas endavant quant a millora i seguretat, i immediatesa en cas d’emergència”.

Més enllà d’aquest nou servei, el Consultori Mèdic d’Altafulla continua oferint medicina familiar, pediatria, consulta d’infermeria, extraccions de sang i recollida de mostres, i atenció domiciliària. L’horari d’atenció als pacients és de dilluns a divendres de dos quarts de 9 del matí a les 2 del migdia.
Eva Martínez, regidora de Salut
Eva Martínez, regidora de Salut
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla