Notícies
Foto: Arxiu
15 de maig del 2024
La remodelació de la plataforma de l'Aeroport de Reus s'adjudica per 8,7 MEUR
El nou equipament permetrà connectar els avions a la xarxa elèctrica durant la seva estada a les pistes
Aena ha adjudicat les obres de remodelació de la plataforma de l'aeroport de Reus per 8,7 MEUR, que inclouen també altres obres a les instal·lacions. L'objectiu dels treballs és “la millora de la capacitat portant de la plataforma de l'aeroport per continuar garantint l'òptim servei de l'operativa i la seguretat de les aeronaus”, ha informat Aena en un comunicat.

En concret, es demolirà i reconstruirà la pavimentació dels set llocs d'estacionament situats entre la terminal i la torre de control i destinats principalment a aerolínies comercials. A més s'inclou la preparació de la plataforma per al subministrament elèctric a 400 Hz als avions estacionats. Així, podran utilitzar l'energia renovable facilitada per l'aeroport.

Les actuacions també suposaran la implantació d'un nou tram de col·lector principal de drenatge a la zona de plataforma. Així mateix, s'adequaran els vials per als vianants amb rampes que garanteixin l'accés a les persones amb mobilitat reduïda.

Els treballs, que han estat adjudicats a l'empresa Abaldo, tenen un termini d'execució de 20 mesos i s'han programat perquè siguin compatibles amb l'activitat aeroportuària. Aquesta inversió complementa la modernització de l'edifici terminal, amb una inversió d'11,6 milions d'euros, durant l'anterior període regulador.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla