Foto: Dignitat a les Vies
02 de juliol del 2024
La reorganització dels horaris la línia R15 no acaba amb els problemes a l'estació d'Altafulla
La plataforma Dignitat a les Vies demana la complicitat dels governs locals per pressionar Renfe i resoldre les mancances del servei
Aquesta setmana han entrat en funcionament els nous horaris de la línia de tren R15, que connecta Barcelona amb Riba Roja d'Ebre i que fa parades a Tarragona i Reus, tot eliminant els anomenats trens borreguers que feien totes les parades entre Sant Vicenç i Barcelona.
Una millora fruit de la pressió dels usuaris per les constants problemàtiques del servei ferroviari a la demarcació de Tarragona i de la tasca que fa en aquest sentit la plataforma que aglutina aquestes veus, Dignitat a les Vies. Amb tot, des del col·lectiu, es denuncia que els principals problemes que tenen els usuaris continuen ben presents. Un d'aquests s'exemplifica clarament a l'estació d'Altafulla, on els trens arriben carregats fins a la bandera i es fa impossible pujar-hi, o qui ho fa, ja sap en quines condicions haurà de viatjar.
Una de les portaveus de Dignitat a les Vies, Anna Gómez, ha denunciat al programa 'L'Hora Local' d'Altafulla Ràdio que continuen posant trens curts i que, posteriorment envien un altre tren de rescat, però no ho anuncien i, per tant, la gent fa l'impossible per encabir-se en el primer tren.
Gómez assegura que la tasca de la plataforma està donant els seus fruits amb mesures com aquesta reestructuració horària de la R15, amb trens semidirectes i un avançament d'horaris, per exemple en els combois del matí, i també l'ampliació del servei de la R2 Sud. Amb tot, són encara insuficients i insta la població a continuar pressionant per aconseguir deixar enrere el despropòsit i la deixadesa acumulada en la infraestructura al sud del país durant tots aquests anys.
Així mateix, volen que els governs locals s'hi impliquin i treballin en favor de les millores necessàries per al servei, com per exemple en matèria de seguretat a les estacions, com fa a Altafulla la policia local. Si no és així, assegura, la gent haurà de marxar dels seus pobles per anar a viure a Barcelona.
Per parlar de tot plegat i buscar la complicitat de les administracions locals i la ciutadania s'ha convocat una trobada el pròxim 20 de juliol al Teatret del Serrallo. Igualment, es preveu posar sobre la taula les derivades que hi haurà a partir de la tardor, amb les obres del túnel de Roda, un dels altres maldecaps grossos que vindran per als usuaris del servei a Tarragona
Anna Gómez, Portaveu de la plataforma Dignitat a les Vies
Anna Gómez, Portaveu de la plataforma Dignitat a les Vies