Notícies
Foto: Associació Mediambiental la Sínia
26 d'agost del 2021
La Sínia endega una campanya de suport al projecte de seguiment de la nidificació del corriol camanegre al Vinyet
L’entitat ha fet una samarreta amb un disseny de Rebeca Luciani. La recaptació es destinarà a tasques de difusió i compra de material
L’Associació Mediambiental la Sínia ha iniciat una campanya per donar suport al projecte de seguiment de la nidificació del corriol camanegre a la platja del Vinyet. La proposta consisteix en la venda d’una samarreta on es pot veure que dos exemplars d’aquesta espècia arriben a la platja amb dues maletes i tot el necessari per quedar-s’hi. L’autora del dibuix és l’artista local Rebeca Luciani, qui s’ha mostrat molt satisfeta de poder col·laborar a partir d’un estil divertit i que pretén conscienciar a la gent de la importància del medi natural que hi ha entorn de la desembocadura del riu Gaià.

Les samarretes tenen un cost de 12 euros per als socis de la Sínia i de 15 euros per als no socis. La coordinadora del voluntariat, Andrea Córdova, ha explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio, que els diners que es recaptin amb aquesta campanya es destinaran a tasques de difusió i compra de material, ja que malauradament, l’incivisme de la gent segueix amenaçant el medi natural de la zona i les espècies que hi conviuen, com el corriol camanegre.

El corriol camanegre va tornar a Altafulla i Tamarit el 2019. L’activitat humana l’havia mantingut allunyat durant una dècada, i gràcies al treball de les associacions mediambientals i a la voluntat dels diferents governs locals, ara ha tornat a trobar-hi un lloc ideal per fer posta. Des d’aleshores, hi ha tornat cada primavera, la qual cosa ha motivat que la Sínia hagi creat un grup de voluntaris per fer el seguiment diari del procés.

Els interessats a donar suport al projecte de la Sínia, poden adquirir la samarreta enviant un correu a l’adreça electrònica voluntariat@riugaia.cat.
Andrea Córdova, coordinadora del voluntariat
Andrea Córdova, coordinadora del voluntariat
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla