Notícies
Foto: Birding Catalunya (Enric Pàmies)
13 d'abril del 2022
La Sínia instal·la plafons informatius per conscienciar sobre la criança del corriol camanegre a l’abalisament del Vinyet
La finalitat principal és explicar quin tipus d’animal és, com es pot observar i la importància d’allunyar els gossos de la zona
L’Associació Mediambiental la Sínia, de la mà de l’Ajuntament de Tarragona, ha instal·lat uns cartells informatius per conscienciar sobre la criança del corriol camanegre. Els plafons s’han col·locat al voltant de l’abalisament, que precisament protegeix la parella d’aus d’aquesta espècie, que ha arribat enguany a la platja d’Altafulla i Tamarit.

El coordinador de la Sínia, Hèctor Hernández, ha explicat a Altafulla Ràdio, que es tracta “d’una senyalització que pretén complementar la que estableix el període en el qual els gossos poden passejar per la platja”. La finalitat principal, però, és la de difondre quin tipus d’animal és el corriol, sobretot per als turistes i visitants.

Des de l’arribada de la parella de corriols camanegre a principis de març, la Sínia ha dut a terme diverses accions com la millora i ampliació de l’abalisament del Vinyet, o l’activació del grup de voluntaris que realitza el seguiment de l’espècie.

Les balises de fusta marquen un espai al qual no es pot accedir aproximadament fins a mitjans de juliol, quan es calcula que l’au ja haurà acabat el procés de cria. El sistema de tancament pretén ser una barrera per impedir que les persones hi accedeixin i, sobretot, que tampoc ho facin els gossos perquè podrien destorbar la tranquil·litat dels corriols.

Pel que fa a la parella de corriols camanegre, Hèctor Hernández ha explicat que encara busquen el lloc ideal per nidificar. Mentrestant, passegen per la platja de Tamarit i Altafulla, i s’alimenten a la desembocadura del riu Gaià. Fins i tot, s’ha observat algun exemplar més, que simplement està de pas per la zona.

Enguany, és el tercer any seguit que una parella de corriols camanegre decideix aterrar a la zona per nidificar. L’espècie hi va tornar el 2019 després de diverses dècades en les quals l’activitat humana l’havia allunyat. Des de la Sínia i les administracions locals vetllen ara perquè hi torni any rere any.
Hèctor Hernández, coordinador de l'Associació Mediambiental la Sínia
Hèctor Hernández, coordinador de l'Associació Mediambiental la Sínia
Social
Et recomanem
Festa Major d'Altafulla: Sant Martí 2024
Del 2 al 17 de novembre
Programa sencer a: www.altafulla.cat/santmarti
1a Marxa/Trail Altafulla - Costa Tarraco
24 de novembre de 2024
+ info i inscripcions a: atletes.wixsite.com/altafullacostarraco
Casal Cultural la Violeta
Programació de tardor: del 12 d'octubre al 28 de desembre
Programa i tickets a: www.casalvioleta.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla