Notícies
Foto: Associació Mediambiental la Sínia
30 de març del 2023
La Sínia, el Govern i l’Ajuntament de Tarragona signen l’acord de custòdia de la Plana del Vinyet
Per l’entitat suposa garantir “un compromís” que constata la voluntat de conservar l’espai de Tamarit, que està vora el riu Gaià i Altafulla
L’Associació Mediambiental la Sínia, el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, i l’Ajuntament de Tarragona han signat aquest dijous al matí al consistori tarragoní l’acord de custòdia de la Plana del Vinyet. El coordinador de l’entitat, Hèctor Hernández, ha assegurat en declaracions a aquesta casa, que es tracta d’un “punt d’inici més seriós de les tasques a dur a terme a l’espai” que es troba a Tamarit, a vora del riu Gaià i a tocar d’Altafulla.

Per la Sínia aquest acord suposa, a més, una passa important perquè reflecteix que a partir d’ara hi haurà “un compromís” ferm que constata la voluntat de totes les parts involucrades per “conservar l’espai del Vinyet”. El projecte està previst que es desenvolupi en els propers anys, i des de l’entitat esperen que s’hi pugui avançar “a mitjà termini”.

Hernández ha destacat les dues línies d’acció bàsiques que es pretenen seguir en el procés de conservació de l’espai. Una es basa, precisament, a “conservar els hàbitats i a recuperar una part del bosc de ribera, zones humides, i una zona agrícola”. L’altra té a veure amb la interacció de les persones, com hi transitaran i què podran fer per gaudir de la fauna i la flora, de l’entorn en general.

Després de signar l’acord de custòdia, és previst fer una reunió per parlar sobre els avenços del projecte. L’empresa que va guanyar la redacció d’aquest, ha de presentar el document, “i a partir d’aquí veurem què es planifica per l’espai i com l’entitat hi podrem participar per dur a terme les accions que s’han plantejat”, ha sentenciat Hèctor Hernández.
Hèctor Hernández, coordinador de l'Associació Mediambiental la Sínia
Hèctor Hernández, coordinador de l'Associació Mediambiental la Sínia
Hèctor Hernández, coordinador de l'Associació Mediambiental la Sínia
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla