Notícies
Foto: ANC Altafulla
25 de maig del 2016
La territorial d’Altafulla de l’ANC anima la ciutadania a participar en la mobilització del diumenge 29 a Barcelona
La suspensió de les lleis d'emergència habitacional i energètica o la llei d'igualtat per part del TC són algunes de les raons que motiven l'acció
Els sindicats CCOO i UGT de Catalunya, entitats civils com la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), l'ANC o Òmnium Cultural, i partits polítics, han impulsat una manifestació per al proper 29 de maig. Sota el lema 'Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials, democràcia real', la mobilització sortirà a les 12 del migdia de la plaça Urquinaona de Barcelona i es desplaçarà fins a Pla de Palau. La territorial d’Altafulla de l’ANC se suma a la convocatòria. El coordinador, Pere Piqué, ha animat la ciutadania a participar-hi.

La suspensió de les lleis d'emergència habitacional i energètica i la llei d'igualtat per part del Tribunal Constitucional o el "buidat" de competències del Parlament són algunes de les raons que motiven l'acció.

Els convocants llisten també com a arguments per convocar la manifestació els recursos d'inconstitucionalitat del govern del PP i les lleis que "han suposat la pèrdua de drets polítics, socials i laborals", així com la retallada de serveis públics per part de diferents governs. També destaquen un increment "alarmant" de la pobresa i les desigualtats socials, així com la manca d'instruments per combatre aquestes situacions.

Es reclama també el dret a l'habitatge i a l'educació pública "de qualitat", així com la retirada de la LOMCE. A més, es reclama una societat inclusiva, el dret al treball digne, revertir les retallades començant per la darrera reforma laboral, que es lluiti per la igualtat de gènere com a manera "fonamental" per assolir la qualitat democràtica i, finalment, la necessitat d'un contracte polític amb la ciutadania pel treball digne, els drets socials i la democràcia real.
Pere Piqué, coordinador de l'ANC a Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
20 de juliol a les 11h davant del Parc de Voramar
Bases del concurs i inscripcions a: www.altafulla.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla