Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
04 de gener del 2016
La territorial d’Altafulla de l’ANC, decebuda amb la manca d’acord entre JxSí i la CUP
L’assemblea altafullenca es reuneix aquest dilluns, i en els propers quinze dies espera establir un nou full de ruta
La CUP ja ha pres la decisió final que ha mantingut el país pendent durant mesos i no permetrà la investidura d’Artur Mas. La formació anticapitalista s’ha reunit durant més de 5 hores a Barcelona i finalment s’ha imposat l’opció del veto a Mas, un escenari que condueix cap a unes noves eleccions al març. El veto a Mas s’ha imposat amb 38 vots a favor, 22 en contra i 6 abstencions. En la roda de premsa posterior a la reunió els representants de la CUP han emplaçat Junts pel Sí a proposar un candidat alternatiu. “Si Mas va dir que no seria obstacle, ara és el moment de demostrar-ho”, ha expressat el diputat Sergi Saladié, que ha recordat que encara queda una setmana de marge. Tot i aquest ‘no’ definitiu de la CUP, JxSí ha insistit que Artur Mas és l’únic candidat a la presidència de la Generalitat.

Una manca d’acord que la territorial d’Altafulla de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), “tot i tenir parers diversos donada la seva transversalitat”, ha rebut amb “decepció”. Així ho ha manifestat la coordinadora, Marta Oller, qui ha lamentat “no entendre aquest estira i arronsa en el moment que estem vivint i amb l’esforç que ha fet el poble”. Ha insistit, però, que, tant si JxSí proposa un altre candidat com si hi ha unes noves eleccions al mes de març, des de l’ANC afronten el futur “amb il·lusió i amb ganes de treballar”.

Marta Oller ha explicat que “fins ara s’havien quedat expectants i havien deixat un marge als polítics, però que a partir d’ara cal definir el nou full de ruta a seguir”. De fet, aquest dilluns la territorial es reuneix a Altafulla, i en els propers dies l’ANC convocarà les territorials per establir “com estem, i cap a on hem d’anar”.

Després d’aquests tres mesos d’intents de negociació, si res no canvia en els propers dies, el proper 11 de gener quedaran formalment convocades les eleccions al Parlament.
Els nous comicis haurien de celebrar-se el dissabte 5 de març seguint la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), que s’ha seguit en totes les convocatòries electorals a Catalunya. L’Estatut, però, preveu que la jornada electoral es faci amb un marge d’entre 40 i 60 dies des de la convocatòria d’eleccions.
Marta Oller, coordinadora de la territorial d'Altafulla
Marta Oller, coordinadora de la territorial d'Altafulla
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla