Notícies
Foto: URV
03 de juny del 2021
La URV instal·larà plaques fotovoltaiques per estalviar més de 50.000 euros de llum cada any
El projecte preveu generar el 49% de l'energia que consumeix la Universitat el 2030
El curs vinent la Universitat Rovira i Virgili (URV) instal·larà plaques fotovoltaiques a les cobertes dels campus Catalunya i Sescelades. És la primera fase d'un pla que té per objectiu generar, el 2030, un mínim del 49% de l'energia que consumeix la Universtitat. La inversió inicial és de 310.000 euros i suposarà un estalvi de 50.000 euros de llum anuals. S'amortitzarà en 6 anys.

Les plaques estaran en funcionament la primavera de l'any que ve. Entre 2022 i 2024 es posaran plaques a les cobertes dels campus Bellissens, Vila-seca i Terres de l'Ebre i també en alguns pàrquings. Fins al 2030 també es preveu eliminar el consum de gas natural i substituir les calderes de gas per altres sistemes de generació de calor.

La URV ha reduït entre el 2005 i el 2019 un 41% el consum elèctric dels edificis. El nou Pla de sostenibilitat ambiental i acció climàtica garantirà el subministrament elèctric amb certificat d'origen renovable deu anys més. Des de l'any 2018, la totalitat de l'electricitat que consumeix la Universitat és d'origen renovable certificat.

La URV també contribuirà als compromisos per a l'acció climàtica de Catalunya amb el càlcul i la publicació anual de la seva petjada de carboni; fomentant el compromís climàtic dins l'organització; prioritzant els productes i proveïdors amb certificació o compromís ambiental; i reduint l'impacte de la mobilitat amb vehicles d'emissió zero; i promovent formes de trasllat alternatives, el teletreball i els tràmits telemàtics.
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla