Notícies
Foto: URV
21 de maig del 2020
La URV participa en un estudi que demostra per què el peix redueix el risc de patir malalties cardiovasculars
L’estudi ha partit de l’anàlisi del metabolisme de més de 26.000 dones d’una mitjana de 53 anys en edat de treballar
La Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Escola de Medicina de Harvard han treballat conjuntament en un estudi que demostra perquè el peix redueix el risc de patir malalties cardiovasculars, les que tenen més incidència actualment perquè una de cada tres persones mor per aquest tipus d’afeccions. Els resultats de l’estudi indiquen que el peix, com a font d’Omega-3, i els suplements d’aquests àcids grassos, poden modular les lipoproteïnes, que són les partícules que transporten els lípids a través de la sang, i que incideixen sobre el risc de les malalties cardiovasculars.

L’anàlisi s’ha realitzat a partir dels resultats obtinguts en un estudi que s’ha dut a terme en un hospital vinculat a l’Escola de Medicina de Harvard. En aquest centre es va fer la caracterització del plasma per ressonància magnètica nuclear de 26.034 dones d’una mitjana de 53 anys en edat de treballar. La recerca ha estat encapçalada per la consellera delegada de BiosferTeslab, Núria Amigó, el catedràtic del Departament d’Enginyeria, Elèctrica i Automàtica, Xavier Correig, i el grup d’investigadors del centre acadèmic anglès dirigit per Samia Mora.

Un cop fet l’estudi i confirmat que el consum d’àcids grassos com l’Omega-3 modula el factor de risc que suposa la concentració de colesterol, triglicèrids i altres partícules en la sang, cal resoldre alguns dubtes. Ara cal saber si el consum de peix s’associa a menys mortalitat tant pel que fa a les malalties cardiovasculars com pel que fa a d’altres causes ja que cal tenir en compte, per exemple, l’exposició a metalls pesants que suposa el consum de peix.
Social
Et recomanem
Concert de gralles pels 50 anys dels Castellers d'Altafulla
10 de juny a les 20:00h. a l'Era de l'Ixart
Organitza: Castellers d'Altafulla
Torneig benèfic de Quidditch
10 i 11 de juny de 09:00h. a 17:00h. a l'estadi municipal
Més informació a: altafulla.cat
XXIII Nit de Bruixes
30 de juny i 1 de juliol de 18:00h. a 00:00h.
Més informació a: altafulla.cat
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es