Notícies
Foto: Arxiu
16 de novembre del 2021
La Vil·la romana dels Munts tindrà una planimetria completa per primera vegada a la història
Aquests dies s'estan captant les imatges conjunta de la Vil·la, les Termes de Mar i la Pedrera dels Munts
Per primera vegada a la història, es podrà comptar amb un document que permeti visualitzar com és tota l'estructura del conjunt patrimonial romà d'Altafulla amb la Vil·la dels Munts com a eix. I és que fins ara, només es comptava amb una imatge parcial d'aquest conjunt, la que fa referència al recinte tancat que està museïtzat. D'aquests amanera es comptarà amb la planta sencera de tot allò que formava part d'aquest conjunt i que encara roman dempeus a Altafulla. Serien el que coneixem actualment com la Vil·la dels Munts, a més de les Termes de Mar i la Pedrera. Així ho ha explicat el conservador del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), Josep Anton Remolà.

Remolà ha explicat en aquesta emissora que la possibilitat de comptar amb una planimetria completa del que era la Vil·la romana dels Munts, on s'inclouen la Pedrera i les Termes, permetrà conèixer millor aquest vestigi per part dels experts alhora que també es podrà difondre a la ciutadania, ja que aquestes dues últimes parts, com que no estan museïtzades, són majoritàriament desconegudes per al públic general. En aquest sentit ha afirmat també que cal que s'hi faci una protecció, especialment en el cas de les Termes de Mar, molt exposades al possible incivisme, malgrat els esforços de l'Ajuntament per delimitar l'espai i informar del seu valor. En aquest sentit ha remarcat que tant el MNAT com l'Ajuntament d'Altafulla i la Direcció General de Costes, àmbit a què pertanyen les Termes, han de fer un treball conjunt per tractar aquest espai com es mereix i protegir-lo.

Aquesta setmana es prendran les imatges aèries de tots aquests espais amb diferents drons de fotometria i també del sistema que s'usa per exemple en espais com la selva amazònica, on la vegetació sovint amaga les estructures terrestres. Igualment la brigada municipal d'Altafulla ha netejat la Pedrera de les plantes invasores que la cobrien per facilitar aquesta tasca. Ho ha explicat en aquesta emissora la regidora de Cultura, Gemma Maymó.

Els tècnics del MNAT acabaran de prendre imatges aquesta setmana i posteriorment realitzaran el treball de laboratori per conjuntar les peces del trencaclosques i acabar de definir el que serà la primera planimetria completa de la Vil·la romana dels Munts. S'espera que el document estigui enllestit a principis del 2022.
Joan Anton Remolà, conservador del MNAT
Joan Anton Remolà, conservador del MNAT
Gemma Maymó, regidora de Cultura
Social
Et recomanem
25a Fira de Nadal d'Altafulla
Del 13 al 15 de desembre a la plaça de l'Església
Programació sencera a: www.altafulla.cat
Exposició ‘Això sí que té un nom'
Del 29 de novembre al 20 de desembre al passadís de La Violeta
Per cortesia de La Frontissa – Associació de Dones Feministes
Casal Cultural la Violeta
Programació de tardor: del 12 d'octubre al 28 de desembre
Programa i tickets a: www.casalvioleta.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla