Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
06 de novembre del 2018
Les 11enes Jornades Gastronòmiques d’Altafulla ja han servit 500 menús elaborats amb la garrofa
Set restaurants d’Altafulla ofereixen des del 25 d’octubre i fins al dia de Sant Martí plats elaborats amb aquest producte com a ingredient principal
Els set restaurants d’Altafulla que participen en les 11enes Jornades Gastronòmiques ja han servit 500 menús en els dotze dies que fa que ha començat aquest esdeveniment gastronòmic que protagonista la tardor altafullenca.

El regidor de Comerç i Turisme a l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sànchez, ha valorat aquestes primeres dades que han facilitat els set restaurants que hi participen, en ple l’equador de les Jornades.

Aquesta és l’onzena edició de les Jornades Gastronòmiques d’Altafulla i la tercera que es dedica a la garrofa , aquest producte mediterrani d’alt valor nutritiu i típic de les terres tarragonines.

Els menús van començar a servir-se el 25 d’octubre i es podran degustar fins a l’11 de novembre, diada de Sant Martí. Com ha destacat el regidor de Turisme altafullenc, de moment els restauradors tenen dades positives sobre els menús servits i els arriben bons comentaris dels visitats que han vingut a gaudir-los.

Com a novetat d’aquest any, les jornades coincideixen amb la Festa Major de Sant Martí d’Altafulla, el programa de festes de la localitat que va donar el tret de sortida el passat 2 de novembre. El regidor de Comerç i Turisme d’Altafulla, Jaume Sànchez ha assegurat que això serà un revulsiu de cara a l’afluència de visitants, en una època de temporada baixa del turisme a la localitat.

En aquest sentit, i amb el ferm objectiu de promocionar i recuperar el consum de la garrofa, un aliment tradicional que semblava oblidat, Jaume Sànchez creu que el municipi va en la direcció adequada i que ha estat positiu dedicar altre vegada les Jornades a aquesta lleguminosa.

Els preus dels menús de les Jornades gastronòmiques de la garrofa van des dels 25 als 38 euros i s’hi poden degustar plats com els canelons de bolets amb beixamel de garrofa, les orelletes de garrofa amb crema de canyella i garrofa, les tallarines de garrofa, la crema de panna cotta amb salsa de xocolata blanca, garrofa i cruixent d’ametlla, la xocolata en bombó especiat de garrofa o l’arròs negre de sèpia amb escamarlans i un toc de garrofina, d’entre molts altres.

Els restaurants participants són el El Pozo, La Toque, De Bar, L’Oreneta, les Bruixes de Burriac de l’Hotel Gran Claustre, el Restaurant Voramar i el Costa Dorada.

D’altra banda, les persones que gaudeixen dels menús, poden participar en el “Concurs al Plat!” de fotografia. Si comparteixen una foto a Facebook, Twitter o Instagram amb l’etiqueta #garrofa2018, podran participar en el concurs, que escollirà les tres millors imatges que seran obsequiades amb un àpat per a dues persones en un dels restaurants participants i el llibre “La pastisseria i la cuina de la garrofa”.

Les persones premiades es donaran a conèixer el 16 de novembre i es comunicaran al web de l’Ajuntament d’Altafulla www.altafulla.cat. L’àpat per a dues persones es podrà fer de dilluns a divendres i tindrà validesa fins al 31 desembre de 2018.
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Turisme d'Altafulla
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Turisme d'Altafulla
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Turisme d'Altafulla
Social
Et recomanem
25a Fira de Nadal d'Altafulla
Del 13 al 15 de desembre a la plaça de l'Església
Programació sencera a: www.altafulla.cat
Exposició ‘Això sí que té un nom'
Del 29 de novembre al 20 de desembre al passadís de La Violeta
Per cortesia de La Frontissa – Associació de Dones Feministes
Casal Cultural la Violeta
Programació de tardor: del 12 d'octubre al 28 de desembre
Programa i tickets a: www.casalvioleta.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla