Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
05 d'abril del 2024
Les 40 hectàrees cremades al setembre a la T-202 entre La Nou i Salomó afavoreixen la neteja del bosc per minimitzar el risc d’incendi
Ambdós municipis reclamen al Govern que actuï a la zona per crear un entorn més amable i un bosc més segur davant possibles accidents naturals
La crema d’una quarantena d’hectàrees de massa forestal el passat setembre en un incendi a tocar de la carretera T-202 entre La Nou i Salomó, ha permès netejar la zona i crear una franja divisòria per prevenir incendis. Aquesta és la principal conclusió dels efectes d’aquest incident i el tractament posterior que s’ha fet a la zona. Un tractament que, bàsicament ha consistit en talar els arbres cremats i retirar-los per crear un espai de seguretat. A més, aquesta actuació s’emmarca en el Pla de prevenció d’incendis que està ultimant el departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, com ha explicat el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, que aquest divendres ha visitat la zona.

Tant Xifré com tècnics del departament i alcaldes d’ambdues poblacions afectades han supervisat els treballs de deforestació fets. El cap de la secció de Boscos del departament a Tarragona, Carlos Miranda, ha valorat positivament l’actuació i ha afegit que caldria fixar-se també en mantenir els espais agrícoles actius perquè aquests també són molt importants per evitar incendis.

Des dels ajuntaments afectats, La Nou de Gaià i Salomó, s’han felicitat per l’actuació i s’ha insistit en la necessitat de realitzar un manteniment de les zones boscoses per evitar futurs incendis o que aquests esdevinguin greus. L’alcaldessa de La Nou de Gaià, Josepa Figueras reclama també que es tallin aquells arbres debilitats o morts susceptibles de caure i provocar danys.

Per la seva banda, l’alcalde de Salomó, Xavier Ferrando, ha centrat la seva mirada en la carretera com a eix de pas i, per tant, facilitador de creació d’incendis i, per altra, d’element que pot actuar com a tallafocs.

Ambdós responsables polítics locals s’han mostrat convençuts de la necessitat de destinar més recursos econòmics a la prevenció d’incendis des de tots els àmbits i administracions i han celebrat poder comptar amb un pla a nivell de Catalunya que serveixi de guia per als plans locals contra incendis existents a cada municipi.
Àngel Xifré, delegat del Govern a Tarragona i Carlos Miranda cap de Boscos d'Acció Climàtica a Tarragona
Josepa Figueras, alcaldessa de La Nou de Gaià
Xavier Ferrando, alcalde de Salomó
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla