Notícies
22 de juny del 2015
Les bruixes, protagonistes el proper cap de setmana a Altafulla
La mostra esotèrica i artesana, que celebra la 15ena edició, arrenca enguany amb moltes novetats on destaquen la desfilada de bruixots i les danses
Les bruixes i els bruixots prendran part a Altafulla el proper cap de setmana en el marc de la 15ena edició de la Nit de Bruixes. Per quart any consecutiu la festivitat es durà a terme al llarg de dos dies, divendres 26 i dissabte 27, amb un programa carregat d’activitats i novetats relacionades amb el món místic i la bruixeria. La presentació ha tingut lloc aquest dilluns al matí a la sala de plens de l’Ajuntament d’Altafulla, i ha estat presidida per la nova regidora de Turisme, Montse Castellarnau, i el coordinador de la mostra, Diego Spano. Com és habitual, l’esdeveniment donarà el tret de sortida amb la inauguració, en què participaran les autoritats municipals, a les 18h de divendres, amb l’obertura de la mostra d’oficis i del mercat encantat al nucli històric. Els actes d’ambdós dies de mostra, que tindran lloc a la Vila Closa del municipi, s’allargaran fins a la mitjanit.

La Nit de Bruixes es tracta d’un esdeveniment de caire marcadament esotèric i místic, seguint la voluntat del consistori per mantenir l’esperit original de la festivitat. I és que des de fa quatre anys, la Nit de Bruixes és organitzada i gestionada directament per l’Ajuntament d’Altafulla. Una tradició que dirigeix enguany la nova regidora de Turisme, Montse Castellarnau, i coordina Diego Spano. Tot plegat, compta amb la col·laboració de l’escola d’esoterisme i de creixement personal Mariló Casals, fundada el 2001 per la reconeguda i mediàtica tarotista.

Castellarnau ha explicat que durant aquests dos dies “Altafulla ofereix una imatge de qualitat on més de 7.000 persones omplen els carrers i les places de la Vila Closa”. I ha afegit: “Ens interessa que la gent que ens visiti marxi convençuda que a Altafulla troben un tret diferencial de la resta de poblacions, com és el cas d’aquesta mostra”. Entre les diferents activitats que es duran a terme destaquen rituals, cercaviles, tallers infantils, xerrades, espectacles, contacontes, mercat esotèric i artesà, embruixos i judicis, entre d’altres.

El coordinador Diego Spano ha explicat que la Nit de Bruixes d’enguany compta amb una vuitantena de parades artesanals i de disciplines esotèriques, i ha assegurat que “el 50% de cada parada estarà orientat al món de la bruixeria” i ha destacat les bruixetes que rebran i guiaran als visitants, les mostres d’oficis que es podran veure i els entreteniments destinats als infants. La música en viu serà un altre dels pilars bàsics de la mostra.

Una altra de les novetats d’enguany és la desfilada màgica de bruixots i bruixetes divendres a l’Era de l’Hospital, escenari que s’obre al públic per primera vegada en aquesta edició.
També destaca com a atractiu de la mostra, la participació dissabte de Sebastià d’Arbó, pioner del periodisme de misteri a casa nostra, que explicarà els casos i els fets més interessants sobre fenòmens paranormals a Catalunya. Com l’any passat, la Nit de Bruixes tornarà a comptar enguany amb el concurs fotogràfic infantil, adreçat a joves d’entre 5 i 13 anys, que organitza Altafulla Bloc, el grup de fotògrafs aficionats i professionals d’Altafulla.
Diego Spano, coordinador de la Nit de Bruixes
Montse Castellarnau, regidora de Turisme
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla