Notícies
Foto: Google
10 de març del 2020
Les calculadores gràfiques sí que es podran utilitzar en les PAU de 2020
Universitats manté la voluntat de prohibir-les a partir de l’any vinent, tot i que els professors se segueixen oposant a aquesta mesura
Les calculadores gràfiques finalment sí que es podran utilitzar en les proves d’accés a la universitat d’aquest 2020. Així ho ha comunicat la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, que manté, però, la voluntat de prohibir-les a partir de 2021.
A partir d’aquell moment, les calculadores que poden donar la primitiva d’una funció, manipular matrius o funcions amb paràmetres no es podran fer servir. Les que sí que es podran utilitzar són les que donen solucions d’equació de segon grau o productes matrius, perquè no es consideren funcions de càlcul simbòlic.

En declaracions a Ràdio Ciutat de Tarragona, el president de l’Associació de Matemàtiques de Tarragona, José Rey, s’ha mostrat content perquè les universitats hagin aprovat l’ús de les calculadores gràfiques per les PAU d’enguany, i espera que de cara al 2021 també es trobin solucions que no passin per la prohibició.

D’aquesta manera, ‘es vol avançar en el sentit de posar tot l’alumnat en igualtat de condicions a l’hora de resoldre un examen’, preservant al mateix temps ‘la diversitat metodològica dels centres’, segons explica Universitats en el seu comunicat. Els professors ja han demanat una reunió per tractar el tema i evitar la prohibició de les calculadores gràfiques en el futur.
José Rey, president de l'Associació de Matemàtiques de Tarragona
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es