Notícies
Foto: Agrupació carnavalera d'Altafulla
01 de febrer del 2023
Les colles de Carnaval d'Altafulla renuncien a participar en la celebració d'enguany
Les quatre carrosses i la comparsa que nodreixen les rues i actes festius no han trobat espais per muntar les estructures ni assajar
El Carnaval d'Altafulla d'enguany no comptarà amb la presència de les colles que habitualment el nodreixen. La festivitat més irreverent per excel·lència del mes de febrer està a tocar i el programa festiu no podrà comptar amb les quatre carrosses i la comparsa que cada any surten al carrer en forma de rua i acompanyant en diversos dels actes que tenen al carnestoltes com a protagonistes.

Així ho han anunciat públicament a través de les xarxes socials i com a integrants de la acabada d'estrenar Agrupació carnavalera d'Altafulla (ACA).

La decisió de no participar definitivament en el Carnaval d'enguany es remunta al mes d'octubre quan l'Ajuntament d'Altafulla va comunicar a les colles que no podrien usar una nau municipal de la brigada, que estaven usant fins al moment, per guardar-hi les carrosses. Al novembre les colles van fer arribar al consistori les dificultats que tenien per trobar un espai on fer les carrosses però el crit d'alerta no va tenir el resultat esperat. Des de l'Ajuntament van assegurar que intentarien buscar alternatives per a les carrosses tot i reconèixer que no tenien disponibilitat d'espais municipals per cedir-los. En tot cas, també s'afirma des del consistori, que se'ls va proposar un espai habilitat al camp de futbol municipal, i que les carrosses van rebutjar.

Segons relaten en el comunicat, un mes després de la primera trobada amb l'Ajuntament, ja a finals de desembre es va produir una segona reunió, ja que les colles havien continuat buscant espais per les seves carrosses sense èxit. De la reunió, novament se'n va sortir "sense trobar solucions", segons expliquen.

Finalment, continua el comunicat, ja a mitjan gener en reunió sectorial de Cultura, es va fer palès que la situació no havia millorat.

Així les coses, des de l'Agrupació carnavalera d'Altafulla asseguren que es veuen obligats a no participar al Carnaval "perquè no han trobat facilitats per fer les carrosses".
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es