Notícies
Foto: Ajuntament de Cambrils
31 de maig del 2021
Les famílies de les víctimes dels atemptats a Barcelona i Cambrils recorreran la sentència
Un dels advocats de les víctimes critica el procés judicial i creu que la sentència es queda curta perquè no se’ls acusa de ser responsables directes
Les primeres reaccions a la sentència als acusats pels atemptats del 17 d’agost de 20217 a Barcelona i Cambrils, no s’han fet esperar. L’advocat dels familiars d’algunes víctimes, Jaume Alonso Cuevillas, ja ha avançat que la recorreran i no descarta que el cas arribi a Estrasburg.
Cuevillas, que ha estat molt crític amb tot el procés judicial, creu que la sentència es queda molt curta perquè no es considera els acusats responsables directes dels atemptats.

També critica que no s’hagi aprofundit en la relació del cap de la cèl·lula terrorista, l’imam de Ripoll, amb el servei d’intel·ligència espanyol i que no s’hagin tingut en compte els indicis que apunten que podria seguir viu.

Per tot plegat, Cuevillas ha anunciat que presentaran recurs i que estan disposats a arribar a Estrasburg. Tampoc descarta que el cas pugui ser jutjat en altres països europeus.

Des del territori, l’alcaldesa de Cambrils, Camí Mendoza, afirma que continuaran reivindicant que se segueixi investigant per saber "tota la veritat" sobre els atemptats.
A priori, els satisfà que les penes siguin superiors a les que demanava la fiscalia, si bé estan per sota del que volia el consistori.

Mendoza ha explicat que l’ajuntament, que es va presentar com a acusació particular, estudiarà a fons la sentència per decidir si hi presenten recurs.

Recordem que l'Audiència Nacional ha condemnat a 53 anys i mig de presó a Mohamed Houli Chemlal i a 46 i mig a Driss Oukabir pels atemptats terroristes del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. També ha condemnat a vuit anys de presó a Said ben Iazza per col•laboració amb organització terrorista.
Jaume Alonso Cuevillas, advocat de famílies de víctimes del 17A
Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla