Foto: Ajuntament d'Altafulla
21 d'octubre del 2019
Les Jornades Gastronòmiques d’Altafulla, a punt de presentar una 12a edició dedicada a les plantes aromàtiques del Baix Gaià
La proposta gastronòmica se celebrarà del 25 d’octubre a l’11 de novembre amb un canvi de format que oferirà menús, plats únics, i postres
L’Ajuntament d’Altafulla ja ho té tot a punt per celebrar del 25 d’octubre a l’11 de novembre la 12a edició de les Jornades Gastronòmiques. Una cita que aquest 2019 canvia de format i de temàtica.
La novetat més destacada és la substitució de la garrofa per les plantes aromàtiques del Baix Gaià. La farigola, l’espígol, el romaní, la menta, el fonoll i la sàlvia, prenen el protagonisme d’aquesta nova edició que s’emmarcarà de nou dins de la celebració de la Festa Major de Sant Martí.
La regidora de Comerç i Turisme, Natàlia Sanz, ha apuntat a la voluntat de “reintroduir les diverses espècies autòctones a les nostres cuines”.
Un altre dels canvis importants respecte les edicions anteriors és el format de l’oferta. El comensal podrà escollir entre un menú, un plat únic o els postres. El preu dels menús oscil•larà entre els 20 i els 30 euros; el del plat únic, entre els 8 i els 12; i els postres, entre els 3 i els 5 euros.
Enguany hi prendran part nou restaurants, que en les seves cartes inclouran diverses i variades propostes com ara crema de carbassa amb espígol, vedella estofada melosa, pastisset de la cistella de bolets amb sàlvia i cebeta tendra, pizza individual de xocolata amb menta, o brownie de xocolata amb menta, entre moltes d’altres.
El tret de sortida serà aquest divendres 25 d’octubre a la plaça del Pou. El consistori ha apostat enguany per un maridatge de cerveses, vins i caves del territori i música en directe.
Una altra de les novetats d’aquest 2019 és l’organització d’un taller de cuina per a adults i infants, que se celebrarà l’1 de novembre a les 12 del migdia a la llar d’infants Hort de Pau. Hi ha temps per apuntar-s’hi fins el 30 d’octubre, a un preu de 3 euros, a l’Oficina de Turisme. L’aforament es limitarà a 15 persones, i en el cas dels infants, hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta.
Les jornades comptaran també amb el ‘Concurs al Plat!’. Els comensals podran participar en un certamen de fotografia a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, amb l’etiqueta #aromatiques2019, i d’entre totes les imatges, se n’escolliran tres que seran obsequiades amb uns llibres sobre el Baix Gaià. Les persones premiades es donaran a conèixer el 15 de novembre.
Els restaurants participants en aquesta 12a edició són les Bruixes de Burriac, El Pozo, Solocomo, El Bruixot, Maritime Beach Club, Costa Daurada, La Taberna del Mar, El Mercadet i Voramar.
L’organització va a càrrec de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament, que compta amb la col·laboració del Consorci Turístic del Baix Gaià.
Natalia Sanz, regidora de Comerç i Turisme
Natalia Sanz, regidora de Comerç i Turisme