23 d'octubre del 2015
Les Jornades Gastronòmiques d’Altafulla tanquen la vuitena edició amb més de 2.000 menús servits
Una de les edicions més exitoses, segons el regidor de Comerç, que ha suposat un volum de negoci per als restauradors de 56.000 euros
Les VIII Jornades Gastronòmiques d’Altafulla han posat el punt i final a tres setmanes d’un ampli ventall de propostes d’onze restaurants del municipi, que han pres com a base, totes elles, els productes locals i de proximitat.
El regidor de Comerç i Consum, Jaume Sánchez, ha valorat l’edició d’enguany “d’èxit absolut”. En total s’han servit més de 2.000 menús, una xifra que es tradueix en un volum de negoci de 56.000 euros per als restauradors, que també s’han mostrat molt satisfets. El regidor ha destacat l’afluència de nous clients i el fet que “cada vegada la gent està més conscienciada en consumir productes de km0”.
Malgrat fer-ne un balanç molt positiu, el regidor considera que “cal continuar treballant en la seva difusió i consolidació, i buscar un relat potent, un fil conductor que les faci encara més atractives”. Pel que fa a la durada, creu que tres setmanes són adequades ja que “una jornada no es pot estendre massa en el temps perquè perd interès”. En altres edicions, la iniciativa havia arribat a allargar-se fins a sis setmanes.
Aquestes jornades de tardor seran les úniques que s’organitzaran al llarg de l’any. La voluntat de l’Ajuntament, segons Jaume Sánchez, és substituir les de primavera per una altra acció gastronòmica original que no s’hagi fet fins ara. Encara es desconeix quin serà el format, que es definirà de forma consensuada amb els restauradors.
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Consum
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Consum
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Consum