27 d'octubre del 2016
Les Jornades Gastronòmiques de la Garrofa d’Altafulla encaren la seva recta final
L’àmplia varietat de plats que ofereixen una desena de restaurants del municipi es podrà degustar fins el 30 d’octubre
Les Jornades Gastronòmiques d’Altafulla encaren la recta final de la seva novena edició aquest pont de Tots Sants. L’acollida ha estat progressiva, i cada vegada han estat més vilatans els que han volgut tastar alguns dels plats que ofereixen aquestes jornades de tardor, dedicades per primera vegada a la garrofa. De fet, segons el regidor de Comerç i Consum, Jaume Sánchez, esdevenen les primeres que se celebren, no només al municipi, sinó arreu del territori català.
Durant la seva primera setmana en funcionament, la iniciativa va servir més de 400 menús, una xifra que l’edil valora molt positivament, Més enllà dels números, però, Jaume Sánchez ha destacat “l’impacte i la sorpresa que ha generat entre els comensals”.
La idea de triar la garrofa com a un dels ingredients base de les diferents elaboracions va néixer de la necessitat de l’Ajuntament de “trobar un fil conductor que donés un tret diferencial a les jornades i les fes més atractives”.
Els restaurants participants són el Gastrobar 13-21 Altafulla Mar Hotel, Les Bruixes, Voramar Cal Vitali, Bruixes de Burriac de l’Hotel Gran Claustre, La Toque, Costa Dorada, l’Hotel Yola - Restaurant El Tiberi, l’Hotel-Restaurant Oreneta, el restaurant Club Marítim Altafulla i La Taberna del Mar. El preu dels menús oscil·la entre els 25 i els 33 euros, i es podran degustar fins aquest diumenge 30 d’octubre.
La garrofa ha tornat a Altafulla per quedar-s’hi. Aquesta, com a mínim, és la intenció del consistori. L’última paraula, però, la tindran els restauradors que, un cop finalitzin les jornades es reuniran amb els representants municipals per fer-ne una valoració i decidir el seu futur.
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Consum
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Consum