Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
29 de febrer del 2024
Les obres de remodelació del carrer de Dalt, a Altafulla, començaran dilluns
Es calcula que tindran una durada de sis mesos i convertiran aquest espai urbà en una zona de vianants
Les obres de remodelació dels carrers de Dalt i de l’Hostal són a punt de començar segons ha notificat l’Ajuntament d’Altafulla. Les intervencions, de fet, arrencaran el dilluns de la setmana que ve, 4 de març, i segons un comunicat emès pel mateix consistori, han de “convertir aquest espai urbà en una zona per a vianants, tot permetent només l’accés de vehicles comercials i del veïnat, amb la potenciació de les zones de càrrega i descàrrega”.

Per a la coalcaldessa, Alba Muntadas, aquests treballs serviran per definir un nou carrer “més amable”, amb una estètica similar a la que té actualment el carrer Martí d’Ardenya o també conegut com carrer de Baix, amb còdols al centre i llambordes als laterals. Muntadas ha insistit en què la idea de la reforma és anar adaptant aquests carrers a un sistema de circulació “que prioritzi als vianants i fer que els vehicles adoptin altres camins per accedir a la Vila Closa”.

D’aquesta manera, doncs, es millorarà l’accessibilitat de la via fent-la més practicable per a la gent. A més a més, la idea del consistori també és reduir la presència de vehicles en l’àmbit d’encreuament amb el carrer de l’Hostal, que ja és exclusivament per a vianants, i el carrer Martí d’Ardenya, també pacificat. Tal i com ha fet saber l’Ajuntament, l’estètica de tots aquests carrers pel que fa al paviment i les llambordes es mantindrà, i alhora es limitarà l’estacionament a la zona. Amb tot, però, segons Alba Muntadas, caldrà estudiar bé com queda distribuït l’espai i s’hi poden fer moviments un cop s’enllesteixin les intervencions.

Les obres, que es calcula que duraran uns sis mesos, tenen un pressupost d’execució de 838.980,11 euros (amb l’IVA inclòs) i van a càrrec de l’empresa Artifex Infraestructuras SL, que va guanyar el concurs públic d’adjudicació del projecte. La remodelació està finançada, en una part important, pel Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona, amb 400.000 euros, mentre que la resta de diners els aporta el consistori.

Els operaris ja han començat a delimitar l’espai d’actuació amb tanques aquest dijous. I a partir de dilluns tot el carrer de Dalt quedarà tallat al trànsit des del carrer Cantó de la Vila, de manera que només seran practicables les voreres. A més a més, mentre durin les obres no es podrà estacionar al carrer Sant Martí, i aquest vial juntament amb el carrer Martí d’Ardenya serà de dues direccions per tal que hi pugui accedir el veïnat i els vehicles de proveïdors als establiments comercials. Paral·lelament també s’habilitarà una nova zona de càrrega i descàrrega al tram baix del carrer de Dalt.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla