Notícies
Foto: Ajuntament de Creixell
28 de febrer del 2024
Les primeres activitats del 8M a Creixell tindran lloc aquest dissabte
El consistori i la plataforma Papallones Liles organitzen la pintada d’un mural a la rambla de les Moreres i una exposició a la casa de cultura
L’Ajuntament de Creixell i la plataforma Papallones Liles han preparat un seguit d’activitats de cara a aquest dissabte 2 de març que s’emmarquen en el programa d’actes del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març. Concretament organitzen la pintada d’un mural a la rambla de les Moreres i una exposició a la casa de cultura Cal Cabaler.

La jornada començarà a les 10h amb la pintada del mural a càrrec de la guanyadora del concurs d’art mural ‘Artivisme’, Judit Sanmartí, amb la seva obra ‘Empenta Reivindicativa’. Més tard, a les 19h, es durà a terme la inauguració de l’exposició ‘Artivisme’, a la casa de cultura. La mostra permetrà als assistents admirar els murals realitzats entre els anys 2017 i 2023, a més d’intercanviar impressions amb les artistes que van dibuixar-los.

Des del 2017, i amb la col·laboració d'una pintora diferent cada any, “s'ha utilitzat l'art pictòric per donar visibilitat a la nostra lluita i els nostres drets”, asseguren des del consistori. Això és el que anomenen ‘Artivisme’, un art reivindicatiu i de resistència orientat cap a la transformació social.

Enguany s’ha decidit obrir les portes a artistes pictòriques de tot arreu amb la creació del 1r Concurs d'Art Mural ‘Artivisme’. Amb aquest concurs, es proposa la creació d'un mural per donar visibilitat als valors d'igualtat i a l'aportació de les dones en diferents àmbits, així com promoure la reflexió sobre els estereotips de gènere encara presents a la societat.
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla