Notícies
27 de març del 2015
Les tasques de condicionament de l’entorn de l’Ermita de Sant Antoni, pràcticament enllestides
Queda pendent encara la renovació i regulació de la xarxa d’electricitat
La rehabilitació i el condicionament de l’entorn de l’Ermita de Sant Antoni iniciats l’any 2014 en el marc de celebració dels 300 anys de l’edifici ja estan pràcticament enllestits.

La primera actuació que es va dur a terme a la zona va ser la pavimentació del Camí de l’Ermita, que es trobava molt malmès. Ara fa uns mesos es van iniciar les tasques de canalització de la xarxa d’aigua, la millora dels tancats dels dipòsits, la construcció d’una rampa d’accés al temple, l’eliminació del cablejat exterior, i els treballs de neteja de l’entorn i la zona boscosa. A hores d’ara està tot pràcticament enllestit, i només resta pendent la renovació i regulació de la xarxa d’electricitat. N’ha fet referència el Mossèn Jaume Gené, rector d’Altafulla.

Va ser l’any 1714 quan el pescador Baltasar Rabassa va donar part dels seus béns per a la construcció de l’edifici. El 13 de febrer d’aquell mateix any, signava amb l’alcalde la cessió dels terrenys per començar amb la construcció que veneraria a Sant Antoni.

Des de la Parròquia ara ja tenen la vista posada en nous projectes, com ara la pintura o la façana de l’Església. La restauració de les parets del Fòrum Parroquial és una altra de les ambicions de Jaume Gené.

Més enllà d’aquestes tasques d’adequació i millora de l’entorn de l’ermita, a finals del 2014 l’Ajuntament també va impulsar els habituals treballs de neteja al sotabosc de la muntanya de Sant Antoni a través del conveni de col·laboració amb la Societat de Caçadors ‘La Coma’. L’objectiu d’aquest programa és prevenir el risc d’incendis i mantenir en bon estat els camins i tallafocs.
Jaume Gené, rector d'Altafulla
Jaume Gené, rector d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla