Notícies
Foto: 112
17 d'agost del 2021
Les treballadores del 112 de Catalunya es declaren en vaga indefinida
La vaga afectarà als dos centres de Reus i Zona Franca, i s’iniciarà el dia 21d’agost
Les treballadores dels centres de Zona Franca i Reus del 112 es declaren en vaga indefinida a partir del proper 21 d’agost. La vaga ha estat convocada aquest dilluns per CGT Catalunya i l’objectiu és fer evident, un cop més, la necessitat d’encarar el conflicte laboral que existeix des de fa mesos.

La lluita de les treballadores pretén aconseguir un conveni propi (actualment es forma part del conveni de Call Center) i la internalització del servei. Recordem que l’inici del conflicte laboral es remunta al passat mes de maig quan l’antiga empresa adjudicatària del servei, Grupo Norte, es va declarar en concurs de creditors voluntari. La Generalitat va posar en marxa un procés d’assignació del servei d’urgència que finalment va recaure en Ferrovial, la mateixa empresa que gestiona el 061.
L’abandonament sobtat de l’antiga empresa que gestionava el servei, va posar en perill el cobrament de les nòmines de les treballadores i això va ser el detonant de l’inici de les protestes.

El punt àlgid de les mobilitzacions va tenir lloc durant la vaga de Sant Joan, “vaga” que no es va poder dur a terme com estava prevista, ja que el Departament de Treball va instaurar uns serveis mínims del 100%, vulnerant un dret fonamental de les treballadores i provocant que la CGT els impugnés. A partir d’aquí el Comitè d’Empresa de Reus i l’ATTC (Associació de Teleoperadors i Telegestors de Catalunya), igual que ja havien fet amb anterioritat, va demanar una reunió amb el Departament d’Interior i el CAT112 per tal d’afrontar el conflicte laboral. Malgrat que les peticions han estat reiterades i varies formacions polítiques han tractat la qüestió en seu parlamentària, no han obtingut cap compromís per abordar la qüestió.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla