08 de maig del 2015
Les VII Jornades Gastronòmiques d’Altafulla serveixen més de 1.700 menús en tres setmanes
És una xifra rècord que ha repercutit en una facturació per als 13 restaurants d’uns 40.000 euros
Les VII Jornades Gastronòmiques d’Altafulla, que van finalitzar el passat 3 de maig, han servit un total de 1.700 menús en tres setmanes. Es tracta d’una “xifra rècord”, com ha assenyalat el regidor de Comerç, Pere Gomés, que ha destacat la llibertat que han tingut els restauradors a l’hora d’oferir els menús gastronòmics, deixant a banda el foment d’un únic producte. Aquesta promoció ha esdevingut la segona edició de la proposta de primavera, i ha portat per títol “El Mediterrani a taula”. Més enllà de les xifres, Gomés ha recordat que la voluntat del consistori és “implicar el sector de la restauració, i donar a conèixer la gastronomia local”.
El regidor de Comerç ha remarcat també que “la majoria dels comensals han estat visitants”, fet que demostra la bona promoció i la consolidació de la mostra. Els menús que s’han servit, principalment els tres caps de setmana que s’ha allargat la mostra, “han repercutit en una facturació d’uns 40.000 euros entre els 13 restaurants participants”.
Aquest matí s’ha realitzat el sorteig que premiava a aquells comensals que acumulaven cinc àpats en cinc restaurants diferents durant el transcurs de les jornades. Com ha subratllat Pere Gomés, la majoria dels participants han estat de fora del municipi, principalment de l’àrea metropolitana de Barcelona, Madrid i de la comunitat d’Aragó.