Notícies
Foto: Consell Comarcal del Tarragonès
12 de juliol del 2021
Magí Sunyer i el FIC-CAT reben a Altafulla els Premis Tarragonès 2020
També s'ha entregat la XXII Beca d'Investigació de l'ens, a un projecte sobre la Tabacalera de Tarragona i la presència de la dona en la indústria
La plaça de l'Església d'Altafulla ha acollit aquest dissabte l'acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2020 que cada any se celebra en un municipi diferent de la comarca. La situació sanitària arran de la pandèmia de Covid-19 va impedir celebrar, la passada tardor, aquest certamen que és una cita cultural de referència a la nostra comarca, de caràcter anual, i que compta amb la col·laboració de l'empresa Repsol. Els guardons tenen la voluntat de promocionar la cultura i el servei als municipis del Tarragonès i se centren en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió.

L'acte a Altafulla va estar conduït per la periodista Roser Marquès i va comptar amb un concert del quintet de metall Forumbrass. Durant l'acte es va reconèixer la tasca en aquests tres àmbits a l'escriptor Magí Sunyer, al festival FIC-CAT i a un projecte de recerca sobre la Tabacalera de Tarragona.
L'escriptor Magí Sunyer va ser distingit amb el XX Premi de Creació Lucius Anneus Florus en reconeixement a la seva important trajectòria en l'àmbit de la creació literària. Sunyer s'ha dedicat a treballar en gairebé tots els gèneres, ha fet poesia, narració, crítica literària, assaig i teatre. Cal destacar el seu compromís amb el territori amb el desenvolupament de projectes d'estudi i divulgació del patrimoni literari del Camp de Tarragona.

L'objectiu d'aquest premi és fer notòria la trajectòria artística d'una persona o grup vinculat a la comarca.

Per la seva banda, el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, el Fic-CAT, que se celebra a Roda de Berà, va rebre el Premi de Difusió Eutyches en reconeixement a la important trajectòria de promoció i projecció de produccions audiovisuals realitzades en llengua catalana, fent possible una indústria cinematogràfica catalana. Igualment es destaca la tasca transversal del Festival amb l'impuls d'accions educatives als centres docents per tal de promoure l'aprenentatge del llenguatge audiovisual i multimèdia i consolidar un públic jove. Es fa esment, també, d'una manera especial, del seu compromís i la seva implicació al territori.

L'objectiu d'aquest premi és assenyalar una personalitat o associació que hagi incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

Finalment el Consell Comarcal del Tarragonès va atorgar la XXII Beca d'Investigació Lucius Licinus Sura al projecte La fàbrica de Tàbacs de Tarragona, La Tabacalera, un referent històric per a la indústria i l'economia a la comarca del Tarragonès i un precedent per a la Dona treballadora a la indústria de Sara Masalias i Ramon Gabriel.

La beca s'atorga a un projecte de treball que es refereixi a un municipi de la comarca o en el seu conjunt, amb l'objectiu d'anar configurant la història dels nostres municipis. El premi són 2.450 € i la publicació del treball a la col·lecció Els llibres del Consell.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla