Notícies
Foto: Arxiu
25 de juny del 2021
Mascaretes fora
Aquest dissabte ja es pot passejar pel carrer sense mascareta sempre que es respectin les distàncies
L’ús de mascareta ja no és obligatori a l’exterior des d’aquest dissabte 26 de juny, obeint a la mesura aprovada el passat dijous pel Consell de Ministres. A Catalunya, la mascareta ha estat imperativa durant gairebé un any, des del 8 de juliol de 2020 concretament.

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra de Sanitat, Carolina Darias ha dit que es tracta d'una "decisió tremendament important", ja que significa "que les mascaretes donen pas de nou als somriures". La ministra ha assenyalat l'evolució "favorable" dels indicadors sanitaris i el ritme de la campanya de vacunació com els motius principals que hi ha darrere d'aquesta flexibilització.

Darias ha assegurat que la suavització de la mesura de protecció serà "progressiva i gradual". Així mateix ha explicat que a les residències on hi hagi un 80% d'usuaris vacunats també deixa de ser requerida, excepte pels treballadors o els visitants. Es manté l'obligatorietat de dur-la en espais tancats públics i en transports públics, i de respectar la distància de seguretat d’un metre i mig entre persones no convivents.

Des de l’executiu espanyol no descarten que, davant d'un possible empitjorament de la pandèmia, calgui recuperar la mascareta també a l'exterior.

D’altra banda, la ministra de Sanitat també ha anunciat que la nova normativa torna a permetre l'aforament als grans recintes esportius. Així, quan comencin les lligues de futbol i de bàsquet, la limitació de públic ja no estarà en vigor. "Creiem que serà una mesura molt ben acceptada per tot l'esport i pel país", ha declarat.

En esdeveniments multitudinaris en espais oberts, la mascareta seguirà sent preceptiva si els assistents estan drets. En canvi, si estan asseguts i es respecta la distància de seguretat d'un metre i mig, se la podran treure.
Carolina Darias, ministra de Sanitat
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla