25 d'abril del 2016
Més d’una vintena de parades celebren la Diada de Sant Jordi a l’espai firal de l’avinguda Marquès de Tamarit d’Altafulla
L’afluència de visitants ha estat constant al llarg de la jornada. La fira també ha ofert diferents tallers i activitats per la canalla
L’Espai Firal de l’Avinguda Marquès de Tamarit d’Altafulla ha estat l’epicentre aquest dissabte de la Diada de Sant Jordi al municipi. Una de les tradicions més emblemàtiques dels catalans, que sortim al carrer per viure en primera persona la festivitat.
A Altafulla hem pogut gaudir d’un ampli ventall d’activitats. Des de les tradicionals parades de roses i llibres, fins a estands d’entitats i organitzacions de la vila, i tallers infantils i diferents activitats per la canalla. De fet, un dels organitzadors de la mostra, Diego Spano, ha explicat que “aquest és el col·lectiu més adient per continuar mantenint les nostres tradicions de generació en generació”.
L’edil de Cultura, Montse Castellarnau, era la primera vegada que afrontava la festivitat al capdavant de la regidoria. Com a regidora de Participació Ciutadana, però, hi és des del primer dia, quan es va posar en marxa la iniciativa ara fa cinc anys. Ha destacat que “a dia d’avui ja es tracta d’una activitat molt consolidada i fixa en el calendari d’actes del municipi”. Des de la primera edició fins ara, les parades s’han duplicat de la desena inicial a una vintena.
L’alcalde, Fèlix Alonso, ha destacat el fet d’haver habilitat aquest espai firal per tal “d’oferir una jornada tranquil•la, sense grans aglomeracions de gent, que permet passejar entre les diferents parades i gaudir del poble”. Ha explicat que la intenció és que la ciutadania “no hagi de marxar a altres llocs per gaudir del Sant Jordi”.
Més enllà de la vintena de parades de llibres, roses de tots colors i de material divers, i manualitats, la fira enguany també ha tingut un caràcter reivindicatiu. El Punt d’Informació Juvenil (PIJ) i la Biblioteca han donat a conèixer la campanya ‘Llibres refugiats’, que aquests darrers dies han omplert els carrers de la vila d’obres literàries de tot tipus. La tècnica de Joventut, Sandra Ballester, ha explicat el doble objectiu de la iniciativa: fomentar la lectura, i conscienciar a la ciutadania sobre el patiment dels refugiats.
Pel que fa als autors locals, enguany els títols que més han sonat al municipi han estat ‘Los trágicos hechos’, de Samuele Arba; ‘Silbando de Cascudo’, d’Anselmo Vieitez; ‘Las diosas transparentes’, d’Agustí Martí; ‘Estudis Altafullencs 40’, del Centre d’Estudis d’Altafulla; i ‘L’edat dels homes’, d’Hèctor López Bofill.
Al llarg de tot el matí Altafulla Ràdio ha ofert un programa en directe de quatre hores de durada amb entrevistes a alguns d’aquests autors locals, i a responsables de diferents entitats i de l’organització.
A diferència d’altres indrets, a Altafulla la pluja no ha fet acte de presència.
Diego Spano, un dels organitzadors de la fira
Montse Castellarnau, regidora de Cultura
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla