Notícies
Foto: Consell Comarcal del Tarragonès
27 de juliol del 2021
Òscar Sánchez és escollit nou president del Consell Comarcal del Tarragonès
L’alcalde socialista de Constantí ha rebut 18 suports del PSC, Junts i En Comú Guanyem. La seva rival, la torrenca Núria Batet, d’ERC, ha obtingut 5 vots
L’alcalde de Constantí, el socialista Òscar Sánchez, ha estat investit com a president del Consell Comarcal del Tarragonès per als darrers dos anys de la IX legislatura de la corporació. S’ha materialitzat així el traspàs de la presidència fruit de l’acord de govern de l’inici del mandat. Sánchez s’ha proclamat nou president amb el suport dels grups comarcals del PSC, Junts i En Comú Guanyem, tots tres socis de govern.

El Ple Extraordinari del Consell Comarcal del Tarragonès s’ha celebrat aquest dilluns 26 de juliol a la tarda, a la Sala Eutyches del Palau Firal i de Congressos de Tarragona, una ubicació escollida per tal de poder garantir, en un espai suficientment ampli, les mesures de seguretat i distanciament social que requeria aquesta convocatòria presencial.

La sessió es va iniciar amb la presa de possessió com a nova consellera de la corporació d’Eva Miguel, pel grup comarcal CUP-Amunt. Miguel substitueix així el fins ara conseller Oriol Olivé, qui va presentar la seva renúncia fa unes setmanes.

A continuació, Joan Martí Pla, president fins ara de l’ens supramunicipal, va demanar al Ple compost pels 33 consellers que acceptessin la seva renúncia i va pronunciar les seves paraules de comiat. En un emotiu discurs, Pla va voler posar en valor la tasca realitzada al llarg d’aquests dos darrers anys. Una tasca que s’ha vist dificultada per la pandèmica mundial de la COVID-19, que va esclatar quan el president només portava uns mesos de mandat.

En acabar, Josep Gómez, secretari de la corporació, va demanar la constitució de la mesa d’edat amb els consellers Marisa Méndez-Vigo i Mario Téllez, tots dos del grup En Comú Guanyem. Seguidament, els grups comarcals van poder presentar les seves corresponents candidatures per optar a la presidència. I Òscar Sánchez (PSC) i la torrenca Núria Batet (ERC) van ser les dues úniques candidatures presentades.

Acte seguit, mitjançant vot secret, els consellers i conselleres van escollir el president, qui va prendre possessió del seu càrrec. Òscar Sánchez va ser escollit per 18 vots a favor, mentre que Núria Batet en va obtenir 5. També es van comptabilitzar 5 vots més en blanc i un de nul.

Òscar Sánchez va començar el seu discurs com a màxim dirigent de la corporació destacant la capacitat de treball i la generositat del fins ara president i el va emplaçar a “seguir construint un pont per travessar-lo junts, donant lloc a un futur encara millor per a la nostra comarca”. La seva voluntat és que sigui un “govern de continuïtat”, no només dels darrers dos anys, sinó centrant la mirada també en la passada legislatura.

Sánchez també va deixar la mà estesa a l’oposició i va ressaltar que en els seus dos anys de mandat “cal seguir donant prioritat a les persones”. Per acabar, el nou president va dir que assumeix “aquest nou repte amb la màxima honestedat i ganes de treballar per a tothom” i va afegir que “l’única cosa a la qual aspiro és a millorar la vida dels nostres veïns i veïnes”.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla