Foto: Ajuntament de Torredembarra
06 de novembre del 2018
Policies de tot l’estat debaten sobre la mediació policial a Torredembarra
La 3a Jornada de Mediació Policial de Torredembarra es fa aquest dimarts i dimecres a l’espai cultural Salta Teatre del Mar
La Policia Local de Torredembarra organitza, per tercer any consecutiu, la Jornada de Mediació Policial, que, com a novetat per aquest any, es celebra en dos dies, aquest dimarts i dimecres, 6 i 7 de novembre, a l’espai cultural Sala Teatre del Mar, al passeig de Miramar de la població.
La bona resposta de participants de les edicions anteriors i l’interès cada vegada més gran per la mediació en l’àmbit policial han comportat que l’organització optés per ampliar la programació.
La jornada ha començat aquest dimarts, amb la inauguració que ha fet Eduard Rovira, alcalde de l’Ajuntament de Torredembarra; Begonya Curto, subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya; José García, regidor de Governació de l’Ajuntament de Torredembarra i Miguel Ángel Marchal, sotsinspector Cap de la Policia Local de Torredembarra.
Tot seguit s’ha començat amb la primera ponència: “Entendre el conflicte; emoció i conflicte”, a càrrec de Josep Redorta, advocat, doctor en Psicologia Social, màster en Conducció de Grups i mediador laboral i escriptor.
La segona ponència d’aquest dimarts ha versat sobre “La mediació policial vista des de l’àmbit universitari”, i l’ha pronunciat Helena Pérez, tècnica de la Universitat Jaume I de Castelló, llicenciada en Dret, màster en Mediació i Gestió Eficient de Conflictes.
La primera jornada ha acabat amb la ponència “Motivació, Acció i Mediació”, a càrrec de Pascual Benet, màster en Psicologia Clínica i de la Salut i professor en la Càtedra de Mediació Policial de la Universitat Jaume I.
Dimecres, la 3a Jornada de Mediació Policial de Torredembarra començarà parlant de “La policia de proximitat: el punt de partida”, a càrrec de Francesc Guillén, responsable de Projectes i Organització del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.
Tot seguit, Raül Aguilar, sotsinspector del Mossos d’Esquadra parlarà de “Proximitat i mediació escolar”.
Per finalitzar les ponències, es durà a terme una taula rodona amb els ponents que han intervingut i que respondran les preguntes dels assistents.
A tres quarts d’una, es farà una taula rodona per a caps, caporals i agents mediadors de diverses unitats de mediació de diverses policies locals de l’estat espanyol, per conèixer com ha estat la incorporació de les unitats de mediació en cadascuna d’aquestes policies locals.
Hi participaran Jesús Miguel García– inspector cap de la Policia Local de Puente Genil (Còrdova); Salvador Robles– oficial de la Policia Local de Vila-real (Castelló); Emilio San Lorenzo– oficial de la Policia Local de Alcobendas (Madrid); Joan Jordan – caporal de la Policia Local de Sabadell (Barcelona); Mariya Ilieva Tsvetanova – agent de la Policia Local de Torrevella (Alacant); Salvador Fuentes– agent de la Policia Local de Benalmádena (Málaga); Irene Alcaide– sotsinspectora de la Policia Municipal de Girona; Manuel Virgili i Alfonso García – agents de la Policia Local de Torredembarra (Tarragona).
Moderarà la taula Elena Cobler, agent de la Unitat de Mediació i de l’Oficina a l’Atenció a la víctima de la Guardia Urbana de Reus.
L’alcalde de Torredembarra i el director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, clouran dimecres la 3a Jornada de Mediació, acompanyats del regidor de Governació de l’Ajuntament de Torredembarra i Miguel Ángel Marchal, sotsinspector cap de la Policia Local.