Notícies
Foto: AMI
07 de juny del 2021
Protagonisme tarragoní a la nova directiva de l’AMI
El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera assumeix la vicepresidència i l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni passa a ser el nou president de l’ens
L’assemblea general de l’AMI ha escollit Jordi Gaseni com a nou president. Gaseni és alcalde de l’Ametlla de Mar i relleva en el càrrec a Josep Maria Cervera. Tots dos van acordar el 2019 repartir-se els quatre anys de mandat i el traspàs s'ha fet efectiu aquest divendres. En la reunió, duta a terme a Tarragona, també s'han produït canvis en la directiva i executiva. Un d’ells és la vicepresidència tercera, que assumeix el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera. Molinera ha assegurat que cal que l’AMI recuperi la seva tasca com a element cohesionador de la ciutadania en favor de la independència al costat de l’ANC i Òmnium Cultural.

Pel que fa a Gaseni, en declaracions al programa Carrer Major, ha explicat que el principal repte de l’AMI és seguir enfortint l’entitat, que ja aplega uns 800 municipis del país. També es compromet a treballar per protegir els alcaldes independentistes que tenen obertes causes judicials relacionades amb el procés.

En l’entrevista a Carrer Major, Gaseni també ha subratllat que la independència no es podrà assolir sense els municipis. Diu que els ajuntaments són una tecla més en tot el procés i que ha d’estar ben afinada per quan calgui tocar-la.

L’Assemblea de l’AMI ha comptat amb la presència del president del Govern, Pere Aragonès, qui ha posat en valor la força del municipalisme per assolir la República.
Aragonès també ha assenyalat que la crisi present demostra la necessitat d’una administració pública potent que garanteixi l’estat del benestar.

El cap de l’executiu català també ha valorat el dictamen del Comitè d’Afers Legals del Consell d’Europa, en què es demana al govern espanyol que alliberi els presos independentistes i retiri les euroordres. Aragonès ha dit que aquesta resolució demostra que la repressió contra l’independentisme no troba suports fora de l’Estat.
Jordi Gaseni, president de l'AMI
Jordi Molinera, vicepresident de l'AMI
Pere Aragonès, president del Govern
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla