17 d'octubre del 2023
Rafael Aguilera, de la pastisseria Cal Jan de Torredembarra, fa el segon millor panettone de xocolata del món
El torrenc s'ha endut el guardó amb l'equip espanyol, que també ha obtingut el tercer premi a la versió clàssica d'aquest dolç típic italià
La pastisseria Cal Jan de Torredembarra ha sumat un nou reconeixement a través de seu mestre pastisser Rafel Aguilera. El xef torrenc ha participat aquest cap de setmana al campionat del món de Panettone celebrat a Milà com a membre de l'equip de la delegació espanyola, integrada pels pastissers barcelonins Ton Cortés, Daniel Jordà i Miquel Saborit, l'alacantí José Manuel Marcos i el sevillà Alfonso Quintero.
Tots ells han elaborat el que s'ha erigit en el segon millor panettone de xocolata del món mentre que la versió clàssica d'aquest dolç típic italià que han elaborat els sis pastissers, ha estat designat com el tercer millor del món.
Per altra banda, l'equip de Rafel Aguilera també ha obtingut un guardó pel millor dossier de presentació, el millor bufet de presentació i el millor treball en equip.
La delegació espanyola ha mesurat les seves forces amb set seleccions més durant el cap de setmana que ha durat la competició que s'ha desenvolupat a cavall entre Verona i Milà.
Pel que fa a les seleccions que han acompanyat el combinat estatal al podi, destaca Itàlia, com a primera en totes les grans categories a competició, com eren xocolata, clàssic i innovació. Mentre que el Japó i Argentina també han pujat al podi en diferents categories junt amb l'Estat espanyol.
Aguilera suma, així, un nou reconeixement per la seva tasca com a pastisser i al capdavant de la pastisseria torrenca de la mà dels seus panettones, ja que el 2021 va elaborar el millor panettone artesà de l'Estat.