Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra - Anna F.
11 de juny del 2021
S'obre la convocatòria dels XXIII Premis Cultura Vila de Torredembarra
Els guardons premien diferents disciplines des de la poesia a la recerca, passant pel teatre, els contes il·lustrats i la literatura feta per dones
Ja es poden presentar treballs a la vint-i-tresena edició dels Premis de Cultura Vila de Torredembarra, que contempla diferents tipologies de guardons segons diversos àmbits de creació literària.

Així, s'ha convocat el XXI premi de Poesia Pere Badia, la XV Beca de Recerca Història Manuel Crehuet, el VIII Premi de Contes Infantils Il·lustrats, el XXII premi Isabel de Villena i el XIII Premi de Teatre Bambolina.

Pel que fa al Pere Badia, enguany s'ha augmentat la dotació passant de 1.000 a 1.400 euros, que patrocina la regidoria de Cultura. Les obres aspirants a aquest premi han de ser originals, inèdites, escrites en llengua catalana i no premiades en altres concursos. Els treballs s'han d'enviar per correu electrònic a l'adreça premisculturatdb@torredembarra.cat indicant a l'assumpte el nom del premi i hi ha temps per fer-ho fins al 15 d'octubre.

També augmenta la dotació de la XV Beca de Recerca Històrica de Torredembarra Manuel Crehuet, patrocinada per Cultura i que passa de 2.000 a 2.400 €. Aquesta beca s'atorgarà al millor projecte d'investigació inèdit en el camp de la història d ela vila de Torredembarra, entesa en sentit ampli: història local, tradicions, costums, patrimoni artístic i patrimoni cultural.
El termini màxim per presentar els treballs és fins al 30 de setembre de 2021 a la mateixa adreça anterior

La Mestra Maria Antònia serà la protagonista dels treballs que es presentin al VIII Premi de Contes Infantils Il·lustrats 'Llegir per Crèixer', amb motiu de la commemoració el 2020 dels 50 anys de la seva mort. El jurat valorarà especialment l'equilibri i l'harmonia entre text i il·lustració i també que els continguts s'adeqüin a la comprensió d'infants majors de 6 anys. La Biblioteca patrocina aquest guardó amb 1.400 euros i també ofereix un text sobre la vida de la Mestra Maria Antònia, per inspirar les creacions. Termini: Com a màxim fins al 15 d'octubre de 2021. Cal presentar l'obra amb un títol d'identificació a l'adreça llegirpercreixer@torredembarra.cat

Pel que fa al XXII Premi Isabel de Villena, es tracta d'un guardó adreçat a les dones i de temàtica lliure. Per presentar les obres hi ha temps fins al 15 d'octubre i les candidates han de trametre el seu treball per correu electrònic a l'adreça grupdonestorre@gmail.com o a rmguaschalberni@gmail.com. El premi està patrocinat pel Grup de Dones de Torredembarra amb 400 euros.

Finalment, la Coordinadora Teatral El Nus Escènic patrocina amb 1000 euros el XIII Premi de Teatre Bambolina que s'atorgarà al millor projecte d'obra de teatre escrita o de guió desenvolupat en català. Com en el cas de la majoria de guardons, hi ha temps per enviar els treballs fins al 15 d'octubre de 2021 i els candidats han de trametre el seu treball per correu electrònic a l'adreça elnus@tinet.cat.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla