Notícies
Foto: Arxiu
11 d'agost del 2021
Salut impulsa la vacunació sense cita prèvia en diferents punts de vacunació d’arreu de Catalunya
D’aquesta manera es pretén facilitar que la tornada a l’entorn educatiu i laboral el mes de setembre sigui més segura
El Departament de Salut continua impulsant estratègies de vacunació per augmentar la cobertura de la població també en el mes d’agost. A partir d’aquest dimarts, hi ha la possibilitat de vacunar-se sense cita prèvia, i en horari de 16h a 20h, en punts de vacunació distribuïts arreu del país. A més, en el cas que sigui necessari, serà possible rebre la segona dosi en punts de vacunació específics establerts arreu del territori. De totes maneres, per contribuir al bon funcionament i organització d’aquests punts, ja que és una tasca molt complexa, es recomana demanar la cita prèvia per internet: https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/.

D’aquesta manera, es pretén facilitar que la tornada a l’entorn eductiu -escoles, centres de formació i universitats-, i els llocs de treball el mes de setembre sigui més segura, augmentant la cobertura de la vacunació, especialment amb la variant Delta que és molt més transmissible. El fet d’ampliar la cobertura de la vacunació pot ajudar a evitar quarantenes i aïllaments que trenquin la presencialitat a les escoles, universitats i centres de treball.

Pel que fa a les dosis de vacunes disponibles, Catalunya ja ha rebut aquesta setmana un total de 496.000 dosis de la vacuna Pfizer i en els propers dies arribaran 142.500 dosi de Moderna.

Com ha explicat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, “la vacunació requereix dues dosis, separades en 3 o 4 setmanes”. Si s’inicia ara, al setembre la vacuna ja haurà fet “el seu efecte per protegir-nos abans començament del curs o de la tornada a la feina. El millor moment és ara”.
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
20 de juliol a les 11h davant del Parc de Voramar
Bases del concurs i inscripcions a: www.altafulla.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla