Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
11 d'abril del 2024
Sant Jordi escalfa motors a Altafulla, en una diada laborable que s'espera multitudinària a Marquès de Tamarit
La il·lustració té un paper destacat en la celebració, amb un cartell creat per la dissenyadora del territori Marta Torrell on la rosa pren protagonisme
La zona jardinada del carrer Marquès de Tamarit tornarà a acollir la diada de Sant Jordi a Altafulla com a espai ampli i accessible per a tota la ciutadania que s'hi vulgui passejar i gaudir d'una jornada que, com destaca la coalcaldessa d'Altafulla, Alba Muntadas, és molt important pel país i en la qual s'esdevindran diferents actes paral·lels a més de la tradicional venda i exposició de roses i llibres.

Enguany Sant Jordi s'escau en dimarts, cosa que representa una oportunitat perquè l'alumnat dels centres educatius d'Altafulla puguin gaudir-ne també de la mà dels seus companys i companyes i empeltar-se de l'essència de la festa, com ha assenyalat la regidora de Cultura, Gemma Maymó.
I per anunciar la diada, res millor que un bon cartell com el que s'ha presentat aquest dijous en el marc de la dinàmica dels últims anys respecte al Sant Jordi: la voluntat de posar de relleu la tasca de les il·lustradores i il·lustradors locals, molt lligada també al món dels llibres.

La responsable de crear el cartell enguany ha estat la torrenca Marta Torrell, també vinculada a Altafulla a través de la seva activitat. Torrell s'ha mostrat satisfeta de l'encàrrec rebut des del consistori i ha descrit el seu disseny. Un disseny protagonitzat per la rosa, fet amb pintura amb esprai i dotant aquesta tècnica d'un altre aire, més enllà dels traços més gruixuts i densos als que potser estem més avesats. Així s'ha aconseguit crear un efecte desdibuixat en un camp de roses més abstracte i oníric.

Cartell a punt, doncs, ara només resta conèixer quines empreses i entitats locals instal·laran les seves parades a l'espai firal de Marquès de Tamarit el pròxim 23 d'abril.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Gemma Maymó, regidora de Cultura d'Altafulla
Marta Torrell, il·lustradora
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla