Notícies
15 de gener del 2015
Satisfacció a Altafulla per l’anunci d’eleccions el 27 de setembre amb llistes separades i un full de ruta en comú
Al municipi ja es dóna la situació de convivència dins de l’equip de govern entre les forces que han subscrit els acords d’unitat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dijous que les eleccions al Parlament s'avançaran al 27 de setembre del 2015. Mas ha acordat amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, que els comicis siguin després de l'estiu, i el president ha escollit aquesta data, tot just un any després que ell mateix signés el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre. Oriol Junqueras, ha promès convertir en un èxit definitiu aquestes eleccions per la independència.

Les parts implicades han apostat per llistes separades i un full de ruta en comú. Una decisió que ha estat rebuda amb satisfacció a Altafulla per part dels diferents grups polítics.
L’alcalde i número ú d’AA, Fèlix Alonso, ha qualificat aquestes eleccions de “necessàries”. Ha destacat el fet que “no interferiran en les eleccions municipals”, i ha demanat que no deixi en un segon pla el pressupost de la Generalitat. S’ha mostrat content perquè aquests comicis –ha dit- “poden obrir la porta de nou a un govern d’esquerres a Catalunya”.

El portaveu de SI, Jordi Molinera, també ha expressat la seva satisfacció perquè la ciutadania ja “podrà decidir quin model d’estat vol”. La formació resta a l’espera ara que s’acabin de concretar uns programes electorals que “més enllà de les preguntes nacionals, també han de caracteritzar-se per la sensibilitat social que el moment requereix”.

Des de CIU, Pere Gomés s’ha mostrat content perquè “es recupera la unitat que semblava que s’havia esquerdat i que permetrà assolir el projecte de país independent i sòlid que volen”.

El número ú d’Ideal, Josep Maria Pérez, actualment a l’oposició, creu encertat “no anar amb presses” i celebrar els comicis més tard, i s’ha mostrat convençut que “si finalment no hi ha llista unitària, els objectius seran molt similars”.

Artur Mas i Oriol Junqueras han anunciat en clau municipal, que els acords que han subscrit per refer la unitat es prioritzaran en aquelles corporacions locals que surtin de les municipals, en referència a possibles pactes posteriors a les eleccions municipals. Una qüestió, però, que no afectaria gaire a Altafulla ja que a dia d’avui ja es dóna la situació de convivència entre aquestes forces en un mateix equip de govern.

El primer dia de campanya electoral serà l'Onze de Setembre. També ha anunciat que el Govern i ERC reafirmen l'acord de legislatura signat fa dos anys i reactivaran les converses en els properes dies per aprovar els pressupostos.
Artur Mas, president de la Generalitat
Oriol Junqueras, president d'ERC
Reaccions locals a la convocatòria
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla