22 d'octubre del 2018
Set restaurants d’Altafulla elaboraran diversos plats amb garrofa durant les XI Jornades Gastronòmiques
És la tercera edició que es dedica a aquest producte mediterrani en una mostra que començarà aquest dijous i s’allargarà fins Sant Martí, l’11 de novembre
Set restaurants d’Altafulla elaboraran diversos plats amb garrofa durant les XI Jornades Gastronòmiques. El regidor de Comerç i Turisme a l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sànchez, i el xef i ambaixador de les jornades, Pere Felicidad, han presentat aquest dilluns, a la plaça del Pou, l’onzena edició de les Jornades i Terceres de la Garrofa, que començaran aquest dijous 25 d’octubre i s’allargaran fins a l’11 de novembre.
Com a novetat d’aquest any, les jornades coincidiran amb la Festa Major de Sant Martí, el programa de festes del qual donarà el tret de sortida el primer cap de setmana de novembre. Així ho ha recordat el regidor de Comerç, Jaume Sànchez, que també ha volgut agrair especialment la participació dels restauradors, alguns dels quals participen per primera vegada.
En aquest sentit, i en l’objectiu de promocionar i recuperar el consum d'aquest aliment tradicional menyspreat, el xef i padrí de les jornades, Pere Felicidad, ha animat als restauradors a seguir investigant amb aquest producte “on surten plats plenament satisfactoris”, al mateix temps que ha recordat que la garrofa i la xocolata tenen punts en comú com el procés de torrar les seves beines per obtenir la farina de garrofa. També s’hi ha referit Jaume Sànchez, que l’ha qualificat com un producte “tan proper i tan desconegut per nosaltres”.
Pere Felicidad va néixer a Tortosa el 1975. Nascut en una família de tradició hotelera, és copropietari del restaurant Censals al Perelló. Cuiner jove i inquiet és un dels representants de la nissaga d’excel•lents cuiners procedents de les Terres de l’Ebre. Alterna la direcció del seu restaurant amb la seva clara vocació docent com a professor de cuina i pastisseria a l’Escola d’Hoteleria de Cambrils i Tortosa.
Els preus dels menús van des dels 25 als 38 euros i s’hi poden degustar plats com canalons de bolets amb beixamel de garrofa, orelletes de garrofa amb crema de canyella i garrofa, rotllets de pollastre de corral amb ceps i beixamel amb farina de garrofa, crema de panna-cotta amb salsa de xocolata blanca, garrofa i cruixent d’ametlla, xocolata en bombó especiat de garrofa –dacquoise– frangipane i macarrons, amanida de fumats (salmó, tonyina i bacallà) amb gelat de garrofa i reducció de Porto, o arròs negra de sèpia amb escamarlans i un toc de garrofina, d’entre molts altres.
Els restaurants participants són el El Pozo, La Toque, De Bar, Oreneta, Bruixes de Burriac de l’Hotel Gran Claustre, Voramar i Costa Dorada.
D’altra banda, els comensals podran participar en el “Concurs al Plat!” de fotografia 2.0, tant a Facebook, Twitter com Instagram amb l’etiqueta #garrofa2018 i, d’entre totes les imatges, se n’escolliran les tres millors que seran obsequiades amb un àpat per a dues persones en un dels restaurants participants, i un llibre “La pastisseria i la cuina de la garrofa”.
Les persones premiades es donaran a conèixer el 16 de novembre i es comunicaran al web de l’Ajuntament d’Altafulla www.altafulla.cat. L’àpat per a dues persones es podrà fer de dilluns a divendres i tindrà validesa fins al 31 desembre de 2018.
Jaume Sánchez, regidor de Comerç d'Altafulla
Pere Felicidad, ambaixador de les jornades
Pere Felicidad, ambaixador de les jornades