Notícies
Foto: FIC-CAT
15 de març del 2024
‘Societat negra’, de Ramon Térmens, inaugurarà el FIC-CAT 2024
Està basada en la novel·la homònima d’Andreu Martín, i “s’escau perfectament en el festival”, ja que l’eix temàtic d’enguany és ‘Cinema i Literatura’
L’última pel·lícula del director Ramon Térmens, ‘Societat negra’, inaugurarà el FIC-CAT 2024. Escrita per Daniel Faraldo i Ramon Térmens, està basada en la novel·la homònima d’Andreu Martín, “i és la pel·lícula adient per iniciar el Festival”, asseguren des de l’organització, ja que enguany té com a eix temàtic ‘Cinema i Literatura’.

El thriller explica la història d’un confident de la policia i els seus dos col·legues del barri, els quals aconsegueixen robar els diners de la màfia xinesa de Barcelona, però les fatals conseqüències d’aquest acte arribaran molt més enllà del que haurien imaginat. El film contribuirà a una catifa vermella de luxe, amb Alberto Jo Lee, Daniel Faraldo, Chacha Huang, David Arribas, Montse Germán, Marcos Zan i Abel Folk, entre d’altres.

Per a Ramon Térmens “és una pel·lícula especial, perquè per primera vegada adaptem una novel·la, i perquè hem estat molts anys esperant el moment idoni de donar vida als personatges de l’Andreu Martín a la gran pantalla”. Térmens, de fet, és la tercera vegada que visitarà el Festival, ja que al 2010 va presentar “Catalunya über alles!”, i al 2021 hi va assistir per a presentar “La dona il·legal”, un film que es va endur el Premi del Públic d’aquella edició.

La inauguració del Festival Internacional de Cinema en Català de Roda de Berà tindrà lloc el dissabte 1 de juny a les 19h al Teatre del Casino Municipal, i comptarà amb la presència del director i bona part de l’equip tècnic i artístic de “Societat negra”. L’entrada serà gratuïta, però caldrà invitació per accedir-hi. Els passis es podran sol·licitar a partir del 15 de maig.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla