Foto: Ajuntament d'Altafulla
28 d'abril del 2023
Tapes a punt per rebre els primers comensals, aquest divendres amb l'inici de la ruta 'La Xoixeta' a Altafulla
La iniciativa s'allargarà fins al 14 de maig i compta amb una quinzena de bars i restaurants participants repartits per tot el poble
Una escuma de patata, rovell d'ou trufat, i papada ibèrica a baixa temperatura, un trinxat de bou sobre cuir de porc o un pebrot del piquillo de botifarra negra amb espinacs són alguns dels tastets que ens esperen a partir d'aquest divendres al vespre en els bars i restaurants d'Altafulla. A cadascun una proposta, fins a un total de 15 varietats de tapes i idees gastronòmiques de petit format que pretenen atraure l'interès de tants comensals com sigui possible.
És la ruta de tapes bruixes 'La Xoixeta', que s'allargarà fins al pròxim 14 de maig. Per atraure aquests comensals, a més, es compta amb la mateixa bruixa en persona que dona nom a la ruta i que passejarà pels carrers de la vila per repartir invitacions per tastar alguna de les propostes dels establiments participants. Ho destaca el regidor de Turisme i Comerç d'Altafulla, Jaume Sánchez.
Per tastar aquestes creacions culinàries només cal adreçar-se a cadascun d'aquests establiments (L'Ermita, Pizzeria Sardenya, Cakes&Friends, Les Bruixes, La Toque, Solocomo, el Bruixot, Morabito, Tic Taco, Aromatic, La Taberna del Mar, Rustic Food, El Tiberi, Pinxo i Brasa i Voramar) i fer-se amb una tapa i una cervesa per un preu de 3,80€.
A més, és convenient tenir la càmera dle mòbil a punt per fer una foto a la tapa corresponent i pujar-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #LaXoixetaAltafulla2023 i compartir-la amb l'Ajuntament d'Altafulla. Les millors imatges s'enduran premi. Com també té premi valorar les tapes a través del llibret que s'ha creat per a l'ocasió i que permetrà decidir quina és la millor proposta d'enguany. A més, entre els participants se sortejaran diversos regals.
Una iniciativa que pretén dinamitzar el sector en una època de l'any de temporada baixa i en què el bon temps ja convida a sortir al carrer i gaudir de bona gastronomia i bona companyia. Fins al 14 de maig estarà en marxa.
Jaume Sánchez, regidor de Turisme i Comerç d'Altafulla