Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
01 de juny del 2021
Tiren endavant totes les mocions presentades al plenari de l'Ajuntament d'Altafulla
Iniciatives per instar a una auditoria en la Seguretat Social, per pagar impostos a l'ATC, per condemnar els atacs a Gaza o per denunciar quotes bancàries abusives
Al ple d'aquest dilluns al vespre també s'han debatut qüestions com la constitució de la Comissió Negociadora del Pla d'Igualtat de l'Ajuntament d'Altafulla o el reconeixement extrajudicial de crèdit de diverses factures corresponents a exercicis anteriors, que s'han aprovat per unanimitat.
A més a més la Corporació també ha vist amb bons ulls la modificació de la composició de les comissions informatives permanents, que el que pretén és poder incorporar en aquestes, corresponents a Urbanisme, Hisenda i Transparència, al regidor no adscrit Xavier Rofes. Una moció que tot i prosperar amb els vots a favor de l'EINA, Ara i Alternativa, ha evidenciat novament les tensions entre el mateix Rofes (que per afectació directa s'ha abstingut a la votació) i el fins ara company seu de bancada, Hèctor López Bofill, que hi ha votat en contra.

L'ordre del dia també incloïa quatre mocions presentades pels diversos grups municipals. L'Esquerra Independentista ha proposat, en nom de la Mareapensionista, poder fer una auditoria als comptes de la seguretat social, ha explicat el seu portaveu, Jordi Molinera.

La moció ha estat aprovada per unanimitat, a diferència d'una altra moció molt semblant que presentava Alternativa Altafulla per rebutjar quotes abusives a la gent gran per part de les entitats bancàries, segons ha explicat el regidor Francesc Farré. En aquest cas, tret de Junts, que s'ha abstingut, la resta de formacions hi ha votat a favor.

Francesc Farré ha exposat l'altra moció que presentava el grup municipal d'Alternativa, de condemna dels atacs d'Israel a la franja de Gaza. I que ha obtingut el mateix resultat que en el cas anterior: els vots a favor de l'EINA, Ara, el regidor no adscrit i la mateixa formació que la presentava, i l'abstenció de Junts, segons ha explicat López-Bofill, d'acord amb el debat intern que ha tingut el seu partit.

L'altra de les mocions presentades pels grups municipals del plenari ha estat a instàncies de Junts per Altafulla, per tal de fer el pagament d'impostos estatals, ha explicat el seu portaveu, Hèctor López Bofill, a l'Agència Tributària de Catalunya. Igual que en altres qüestions identificables en el procés català ja debatudes amb anterioritat, s'ha repetit la tònica habitual: Alternativa Altafulla ha donat llibertat de vot als seus regidors de manera que Jaume Sánchez hi ha votat a favor i Montse Castellarnau i Francesc Farré s'han abstingut. L'EINA s'ha situat al costat de Junts, que presentava la moció. Ara Altafulla hi ha votat en contra i el regidor no adscrit Xavier Rofes s'ha abstingut al·legant que es tracta d'un "brindis al sol".

Finalment, als informes de presidència i torn de precs i preguntes els membres de la Corporació han tractat assumptes com les inversions del romanent de tresoreria, les activitats d'estiu, l'estat de l'Escola Municipal d'Adults, la Bibliomar, el Pla de Gestió de la Platja, la participació ciutadana, el futur centre de dia per a la gent gran, o la implementació de la fibra òptica entre d'altres temes.
Francesc Farré, regidor d'Alternativa Altafulla
Francesc Farré, regidor d'Alternativa Altafulla
Hèctor López Bofill, portaveu de Junts per Altafulla
Social
Et recomanem
Diada de Sant Jordi: fira i activitats
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla