04 d'octubre del 2023
Tornen els tallers per fomentar els esmorzars saludables entre l'alumnat de l'Escola la Portalada d'Altafulla
Es duen a terme a diferents nivells, adaptant-ne el contingut i creant consciència sobre hàbits saludables, alimentació i nutrients
El començament del curs escolar marca l'inici del retorn a les rutines alimentàries en moltes llars i els infants tampoc poden fugir d'aquesta dinàmica després d'un estiu en el qual, segurament, l'ordre en la dieta i en els hàbits no ha dominat. Ara, tornen els esmorzars a casa, a l'escola, els dinars al menjador, els berenars, els sopars a una hora que permeti anar a dormir sense l'estómac ple,...
I des de l'Escola La Portalada s'han proposat que l'alumnat sigui conscient de com s'ha de fer un àpat saludable, començant per l'esmorzar. I ho fa de la mà de la farmacèutica comunitària d'Altafulla Susana Domingo, titular de la farmàcia de dalt, la farmàcia Domingo. Ella és l'encarregada de traslladar als nens i nenes, mitjançant diversos tallers, com hauria de ser el seu esmorzar "complet i saludable", tant el que fan a casa abans d'anar a classe, "imprescindible", i el que fan a l'hora del pati. Aquí s'hi haurien d'incloure nutrients que aportin energia, calci i vitamines, com detalla Domingo.
Domingo afirma que per adquirir correctament aquests hàbits cal la conscienciació i la implicació de les famílies, tot i que de vegades costa instaurar aquestes pràctiques. Amb tot, es mostra satisfeta de la resposta dels alumnes en aquestes sessions.
La farmacèutica realitza tallers amb alumnes de 4rt, tot parlant-los dels nutrients i valorant també com mengen en altres països; amb grups de 6è, tot introduint-los en la interpretació de les etiquetes dels aliments que comprem al supermercat; a 2n de primària amb la simulació d'un mercat i la classificació dels productes en la piràmide alimentària; i finalment també a P5, amb una introducció sensorial al coneixement dels aliments.
Susana Domingo, farmacèutica
Susana Domingo, farmacèutica