Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
15 de març del 2024
Torredembarra celebrarà la Setmana Santa amb més d’una quinzena d’actes i tres novetats
Enguany hi haurà un canvi de recorregut a la Processó del Sant Enterrament, que deixarà de passar pels carrers Indians i Filadors
Els actes de Setmana Santa a Torredembarra començaran el divendres 22 de març i acabaran el diumenge dia 31 amb més d’una quinzena de propostes. Com cada any es faran els dos viacrucis, un d'ells fins a Altafulla, la Benedicció de Rams i l’exhibició de les bandes de les confraries. Els actes més esperats, però, seran la Processó del Sant Enterrament i la presentació de l'Opuscle, que enguany anirà a càrrec del mestre, músic i escriptor local, Jordi Suñé.

Ara bé, aquest 2024 hi haurà tres novetats significatives. La primera serà el canvi de recorregut de la Processó del Sant Enterrament, que no girarà del carrer Gibert cap al carrer Indians, i tampoc pujarà pel carrer Filadors, ni tombarà pel carrer Alt de Sant Pere. Enguany la processó continuarà recta pel carrer Gibert i girarà al carrer Alt de Sant Pere per dirigir-se cap a la Baixada de Sant Antoni. I un cop a la plaça de la Font arribarà fins a l’església per la plaça de Vila.

La segona novetat serà el format de la presentació de l’Opuscle, que passarà a tenir un moderador de l'acte, el periodista Jordi Salvat, i que es dividirà en dues parts diferenciades. Cada exemplar de l’Opuscle costarà 10 euros i vindrà amb un punt de llibre què tindrà un codi QR en què es podran visionar alguns dels escrits de l’Opuscle 2024 en digital. Pel que fa al contingut, aquest cop als textos s’hi mostra la voluntat de continuar amb la seva essència, tot i haver fet diversos canvis.

L’última novetat d'enguany serà la restauració del Natzarè realitzada pel taller Avall de Reus. Les intervencions més rellevants seran el canvi de postura del braç dret per trobar-ne una més natural i aplicar un aïllant per minvar les vibracions amb el tabernacle, la plataforma sobre la qual descansa la imatge.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla