Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra (Anna F.)
27 de març del 2024
Torredembarra demana una quarta escola
L’Ajuntament argumenta davant Educació, que set de les nou línies escolars sobrepassen o estan al límit de les ràtios
El municipi de Torredembarra té 3 escoles, però les dades del Departament d’Educació posen de manifest la massificació dels centres escolars. Per aquest motiu, el consistori ha demanat a la Generalitat de Catalunya la construcció d’una quarta escola, que considera totalment necessària.

“Si s’engloben les nou línies de nivell d’infantil i primària, set sobrepassen o estan al límit de les ràtios que marca el mateix departament”, argumenten des del consistori. Concretament, en quatre línies se sobrepassa el nombre d’alumnes per aula: a I4 amb quatre, 1r amb deu, 3r amb cinc i 5è amb dotze. A més, tres estan al límit de traspassar les ràtios: a 2n on hi ha una vacant, a 4t on no hi ha cap vacant, i a 6è on hi ha dues vacants.

El regidor d'educació, José García, ha assegurat que “les escoles de Torredembarra no tenen capacitat d’absorbir més alumnes”. Igualment, ha afegit que “estar per sobre de la ràtio ha de ser una excepció i no un fet habitual, la situació és insostenible”, ha sentenciat.

A més, un cop iniciat el curs continua l’arribada de nous alumnes. Durant el curs 2022-2023 van entrar a tots els centres educatius del municipi 124 alumnes nous quan ja havia començat. En canvi, aquest curs escolar ja se n’han matriculat 84 només a infantil i primària. Tot plegat, “ha fet activar les alarmes als centres torrencs”, asseguren des de l’Ajuntament.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla