Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra - Anna F.
22 de juny del 2021
Torredembarra estrena empresa de salvament i socorrisme amb millores en el servei
S’incorporen eines de rescat més eficaces i un servei que permetrà facilitar l’accés a la platja a persones amb mobilitat reduïda
Torredembarra estrena aquest estiu empresa adjudicatària del servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges (Wave SOS Salvament i Socorrisme), que ho serà durant quatre temporades i amb un import per temporada de 170.610 €.

La nova empresa aporta nous vehicles per a un servei més eficaç i ràpid, i s’allarga l’horari en temporada alta, com a principals novetats. Pel que fa a les instal•lacions i neteja de platges, destaca que enguany s’han tornat a ubicar rentapeus (8) i dutxes (6), fomentant l’estalvi en el consum d’aigua. El control d’aforament es realitzarà de manera sectoritzada com l’estiu passat. El control i coordinació del servei de vigilància i socorrisme el du a terme la Policia Local de Torredembarra que també aporta embarcació pròpia.

Els vehicles amb els que es compta enguany són un 4x4, un quad 4x4, tres caiacs, dues taules de rescat i una moto aquàtica, tots equipats per a les tasques de rescat. També es compta amb una ambulància no medicalitzada i l’embarcació de vigilància i salvament de la Policia Local.

Pel que fa a l’ambulància no medicalitzada, aquest vehicle permet la posada en funcionament d’un servei gratuït d’accés a platja per a persones amb mobilitat reduïda que no puguin desplaçar-se des del seu domicili. L’ambulància les anirà a buscar per a prendre un bany i després les retornarà. Aquest servei estarà operatiu fins al 15 de setembre, d’11 a 15 h, amb reserva prèvia. Informació al 684 38 35 48.

El servei de vigilància, salvament i socorrisme a la platja es va posar en marxa l’1 de juny i es perllongarà fins al pròxim 12 d’octubre. Amb diferents recursos i horaris segons si es tracta de temporada baixa, mitjana o alta. Anant dels 4 socorristes més coordinador de la temporada baixa fins als 17 de la temporada alta. Tenint en compte també que de l’1 al 12 d’octubre també s’estableix un dispositiu essencial de socorrista més coordinador.

Pel que fa al control d’accés a les platges, des del port i fins al Club Marítim s’han tornat a sectoritzar vuit espais, en els 99.200 m2 i un aforament d’unes 23.000 persones. Per complementar el control d’accés, la Policia Local preveu incorporar durant l’estiu un dron de vigilància que també serviria per a tasques de rescat.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla