09 de març del 2017
Torredembarra impulsa una nova marca gastronòmica basada en la cuina dels Ranxets
La nova proposta donarà el tret de sortida el proper 19 de març amb l’objectiu de recuperar la gastronomia tradicional torrenca
‘Ranxets, la cuina a Torredembarra’ és la nova campanya anual que presenta l’Ajuntament torrenc amb l’objectiu de reivindicar la gastronomia tradicional del municipi mitjançant una marca pròpia. Són 18 els restaurants que en formaran part i que n’oferiran plats a la seva carta principal.
La campanya s’ha elaborat inspirant-se en el llibre homònim del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes i conceptes culinaris.
Els Ranxets, com explica Àlex Segú, propietari d’un dels restaurants col·laboradors, són plats típics torrencs elaborats “a bordo” amb ingredients i productes del mar i del camp que van des d’escabetxos fins a bull a l’all i al pebre, asmarris, alls cremats, entre d’altres que incorporaran més peix a les cartes.
En motiu de l’inici de la campanya es realitzarà una mostra de Ranxets el proper 19 de març, de 12 del migdia a 3 de la tarda, als Jardins de Cal Bofill. Els restaurants que en formen part oferiran una degustació de “Bull a l’all i al pebre i altres plats de Ranxets”.
Pels assistents, la tapa costarà 3 euros amb la beguda inclosa. A més, realitzaran el ‘Showcooking: com es cuina un Ranxet? Asmarris i all cremat’, a càrrec de dos xefs de dos restaurants diferents i, a partir de la 1 del migdia, es durà a terme una actuació de jazz amb el grup Stromboli Jazz Band. També han tingut en compte als petits de la casa, i s’oferirà un taller infantil de cuina a càrrec de Petit Xef, i inflables infantils.
Des de l’organització, de la mà de les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats de l’Ajuntament de Torredembarra, han decidit que el projecte s’allargui durant tot l’any actualitzant els productes del mercat i temporada. A més, l’alcalde, Eduard Rovira, ha avançat que hi haurà actes de dinamització i difusió de la cuina torrenca.
Tall de veu: EduardRoviraRanxets090317
El batlle també ha afegit que la campanya anual te l’objectiu de recuperar la marca de gastronomia tradicional.
Àlex Segú, propietari d'un dels restaurants participants
Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra