Foto: Arxiu / Carol Cubota
30 de novembre del 2023
Torredembarra pessiga les estrelles Michelin de la mà d’Oriol Castro i el restaurant ‘Disfrutar’, que en guanya la tercera
Castro estiueja a la Torre d’ençà que era un nen, i és col·laborador habitual en esdeveniments com la Mostra Gastronòmica del Bull
El restaurant ‘Disfrutar’ de Barcelona, que capitaneja Oriol Castro, que té estrets vincles amb Torredembarra, juntament amb el vila-secà Eduard Xatruch, ha aconseguit la tercera estrella Michelin.
Tant Castro com Xaltruch van formar part de l’equip de Ferran Adrià al ‘Bulli’ i quan aquest mític restaurant va tancar, es van aliar amb un altre dels seus companys de feina, Mateu Casañes, per emprendre el seu propi camí.
Primer van obrir el restaurant ‘Compartir’, de Cadquès i després el ‘Disfrutar’, aquest situat a l’Eixample de Barcelona. El seu és un negoci jove, però amb un prestigi consolidat en pocs anys, i que ara ha aconseguit la tercera estrella Michelin. Eduard Xatruch ha agraït el reconeixement amb aquestes paraules
Oriol Castro és nascut a Barcelona, i d’ençà que era un nen passa els estius a Torredembarra, on els seus pares hi tenen residència. És soci dels Gussiaires de Baix a Mar i participa activament en diferents iniciatives gastronòmiques que tenen lloc a la vila, com la Mostra Gastronòmica del Bull o les Jornades dels Ranxets.
Eduard Xatruch, copropietari del restaurant 'Disfrutar'