Foto: Govern de Catalunya
10 d'octubre del 2024
Torredembarra, Roda de Berà, Creixell i Salomó participen en una formació sobre la gestió d'emissores d'emergència RESCAT
Els municipis del Baix Gaià reforcen les seves capacitats per gestionar situacions crítiques amb el suport de Protecció Civil
Aquest dimecres s'ha celebrat la segona sessió del tercer cicle de la Xarxa d'Intercanvi de Coneixement (XIC), centrada en la gestió de les emissores RESCAT i les comunicacions dels municipis amb el Centre de Coordinació Cooperativa de Catalunya (CECAT). Alguns municipis del Baix Gaià, com per exemple Torredembarra, Roda de Berà, Creixell i Salomó, han estat entre els participants d'aquesta formació que organitzava la Direcció General de Protecció Civil (DGPC).
La sessió, realitzada de manera telemàtica amb 285 inscrits, ha comptat amb la presència de personal tècnic de Protecció Civil de municipis i consells comarcals de tot el país, així com tècnics de la Direcció General i voluntaris d'associacions de protecció civil. Els assistents han pogut aprofundir en l'ús de la xarxa d'emissores RESCAT, una eina bàsica per a la comunicació en situacions d'emergència.
Aquests municipis del Baix Gaià treballen actualment en la millora de la gestió d'emergències, de manera que aprofiten aquestes sessions formatives per conèixer millor els recursos disponibles i com implementar-los en les seves localitats. La formació, a més, també ha tractat aspectes com el suport en l'ús dels terminals de comunicació i la resolució d'incidències tècniques, així com les proves periòdiques de la xarxa amb el CECAT.
La jornada ha estat presentada per la directora general de Protecció Civil de la Generalitat, la tarragonina Marta Cassany, i ha comptat amb la participació de diversos experts de Protecció Civil, que han aportat la seva experiència en la gestió d'emergències i la implementació de la xarxa RESCAT als municipis.
Aquestes sessions de la Xarxa d'Intercanvi de Coneixement, que es duen a terme des del 2021, són un espai d'intercanvi de coneixements per als professionals de Protecció Civil, amb l'objectiu de reforçar la resposta en emergències en l'àmbit local i comarcal. La premissa és que els municipis treballin la millora de les seves capacitats en aquest àmbit, per tal que es pugui garantir una resposta més eficient davant possibles situacions d'emergència.