Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
01 d'abril del 2015
Tot a punt per a la celebració de la quinzena edició del Camí de la Creu d’Altafulla
La representació del Via Crucis tindrà lloc avui Dimecres Sant a les 20h des de la plaça del Pou fins el carrer Lleó
La Vila Closa d’Altafulla tornarà a ser avui a partir de les 8 del vespre l’escenari del Camí de la Creu. Un via crucis vivent que enguany celebra la seva quinzena edició amb un caire especial. I és que qui ha personificat el paper de Jesucrist durant tots aquests anys no hi podrà participar per motius de salut. Joan Albert Blanch substituirà enguany Julià Pérez en el personatge central de la representació. Una altra de les renovacions d’aquest any es donarà en el paper de Ponç Pilat. El veí Norbert Llorens agafa el relleu del director de cinema tarragoní, Jesús Monllao, després de vuit anys.

Respecte l’any passat, la representació recupera cinc quadres. El quadre infantil del ‘Miracle de la Samaritana’ serà el preàmbul de la representació, que s’iniciarà a la plaça del Pou amb el mercat de Judea, la cerimònia dels apòstols, el comiat de Jesús i la mare de Déu acompanyat del tradicional ‘Ave Maria’. El via crucis es traslladarà al carrer del Forn on tindrà lloc el quadre de la conxorxa de Judes, en el qual s’inclourà la mare de Déu al pont. Després de passar sota el pont, entraran en escena a les masmorres Barrabàs, els lladres, els botxins, i els tres misteris. El següent escenari serà el passeig de Santa Teresa i l’Hort de les Oliveres, amb la gran revolució dels apòstols que l’abandonen i l’agafen pres. A la plaça de l’Església tindrà lloc el gran judici de Pilat, al qual el seguiran la flagel·lació, la negació de Pere, i el carregament de la creu, un dels quadres millors considerats pel públic. La baixada de Jesús pel carrer del Cub i la trobada espiritual de mare i fill culminaran el Via Crucis al carrer Lleó on es tornarà a proclamar la frase que posa fi a la representació “Veritablement aquest home és el fill de Déu”. Els timbals precediran el públic al llarg de l’hora i mitja de recorregut. En total es representaran nou quadres més el quadre infantil.

La directora artística del Camí de la Creu, Joana Badia, ha fet una valoració molt positiva de l’assaig general que s’ha dut a terme a principis de setmana, enguany dividit en dues sessions.

Per la seva banda, el rector d’Altafulla, Mossèn Jaume Gené, s’ha mostrat satisfet que se celebri al municipi una “activitat cultural tan rica que aglutina tot el teixit associatiu”.

En cas de mal temps, se suspendrà l’acte. De moment, però, sembla ser que la meteorologia respectarà aquesta quinzena edició del Camí de la Creu.
Joana Badia, directora del Camí de la Creu
Jaume Gené, rector d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla